Mijn allermoeilijkste blog & IT

Zo. Daar ben ik dan weer. Na een maandenlange afwezigheid is er hier dan eindelijk weer een blog. Het was helaas niet zonder reden dat ik zo ontzettend lang niks op mijn site gedaan heb. In dit stukje wil ik jullie graag uitleggen waarom ik zo lang weg ben geweest van het internet en waarom ik nu weer terug ben. Ook wil ik het nog even kort hebben over een film, zoals vanouds.

Afgelopen zomer is compleet uit het niets één van mijn allerbeste vrienden overleden. Zoals je je denk ik wel voor kunt stellen sloeg dit in als een bom. Voor een ontzettend lange tijd had ik de grootste moeite me er toe te zetten om hier op mijn blog weer iets te gaan doen. Het lukte mij simpelweg niet om ook maar iets op digitaal papier te krijgen. En nog steeds gaat het mij niet al te makkelijk af. Maar het begon wel weer een klein beetje te kriebelen.

Ik ging over van alles nadenken. Zullen mensen het wel lezen? Straks reageert er niemand op. Wat moet ik er over zeggen? Dat soort dingen spookte ineens door mijn hoofd. Maar ik ben nu zo ver dat ik toch maar weer langzaamaan ga beginnen. Ook voor hem, voor Derryl. Ik weet zeker dat hij ook wil dat ik door ga met datgene wat ik zo tof vind. Dus bij deze, we zien het wel. Ik ga gewoon weer bloggen. Over films, over games, over wat dan ook. Thanks aan iedereen die mijn blog wel eens leest. Jullie zijn awesome.


it posterIT

De film waar ik het ook nog heel eventjes kort over wil hebben is de verfilming van Stephen King’s IT. Kort nadat alles gebeurt was afgelopen zomer ben ik begonnen in het boek en dat heeft mij enorm geholpen. Zoals jullie misschien weten ben ik een enorme fan van horror. Ik keek dus ook erg uit naar de verfilming.

En ik werd niet teleurgesteld. Wat is IT een heerlijke film geworden. Het verhaal, waarin een groep kids het opneemt tegen een kwaadaardige clown is geweldig tot leven gebracht door (beginnend) regisseur, Andy Muschietti. Alle leden van de Loser’s Club spelen fantastisch, ondanks hun jonge leeftijd. En ook Bill Skarsgårds nieuwe versie van Pennywise de clown vond ik geweldig.

losers club
De Loser’s Club.

 

De film barst van de sfeer. Vooral de setting in de jaren 80 werkt geweldig en zorgt voor een heerlijke vibe door de hele film. Ook zit er een hoop humor in, waardoor de actie en horror wordt afgewisseld door luchtige momenten. Dat alles afgetopt met een prachtige soundtrack maakt een fantastische verfilming van het boek van Stephen King. Ik heb ontzettend genoten van IT.  Aan het einde van het jaar komen de top lijstjes er natuurlijk weer aan en IT staat momenteel erg hoog. Dat heeft bij mij ook te maken met een hoop sentimentele waarde, maar ik vond het ook gewoon een hele toffe film.

four_half-stars_0-1024x238


Zo dan. Het staat er op. Dit was voor mij de moeilijkste blog die ik ooit heb geschreven. Maar ik hoop dat het toch een beetje te lezen was. Ik ben er weer. Ik ga door met bloggen. Nogmaals bedankt als je tot hier bent gekomen. En tot de volgende blog.

Op jou Der, je bent de allerbeste.

8 reacties op ‘Mijn allermoeilijkste blog & IT

  1. Hey Kevin, weer een toffe blog! Erg veel sterkte nog met het overlijden. Het lijkt me echt heel heftig en ik leef met je mee. Fijn dat je ook zoveel van IT hebt kunnen genieten. Ik genoot ook echt intens van de film toen ik hem zag in de bioscoop! Schrijf snel maar weer een nieuw stukje, ik kijk er naar uit. Vergeet natuurlijk niet om weer even op mijn site te kijken (iemand moet het doen :P). Ben sinds kort weer aan het gamen geslagen (CoD: Ghosts). Speel je momenteel ook nog wat tofs?

    1. Hey Wilco, thanks voor je berichtje! Doet me goed! Ik vond IT inderdaad echt heel erg tof. Kan niet wachten om hem nog een keer te zien. Momenteel speel ik de nieuwe Call of Duty veel, World War 2. Ik ga zeker op je site kijken!

      1. Nice! Waar speel je m op? Ik ga je namelijk dan als vriend toevoegen ook al loop ik qua consoles en games nog een generatie achter haha. Je kunt mij overal vinden onder gamertag DingDazen

  2. Zo, dat is heftig en dan is bloggen niet meteen het eerste waar je mee bezig wilt zijn. Sterkte! Blij om te zien dat je weer begonnen bent met schrijven en ik lees ze (soms misschien wat laat) graag.

    Wat betreft It moet ik zeggen dat de film me eigenlijk niet wist te pakken. De sfeer voelde te gemaakt aan, nooit echt eng en snapte eerlijk gezegd de hype niet zo….

  3. Wat super heftig en verdrietig en bijzonder dat je het deelt. Uiteraard is het onderhouden van een blog als er zoiets gebeurd wel het laatste waar je behoefte aan hebt. Heel veel sterkte de komende tijd en uiteraard ben ik blij dat je online weer terug bent ☺️ IT vond ik trouwens net als Nostra flink tegenvallen, maar misschien kwam dat deels omdat ik er heeel erg naar uitkeek 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s