Afgelopen januari heb ik helaas maar weinig kunnen schrijven hier op mijn blog. Maar ik heb wel degelijk een aantal films gezien. Vandaag wil ik het dus nog even hebben over drie films van de afgelopen maand. Het zijn drie films die toch even wat aandacht verdienen. Zij het om verschillende redenen. Let’s go!

Splitsplit-poster

Regisseur M. Night Shyamalan is terug weer terug in de bioscopen met zijn nieuwste film Split. Shyamalan is een regisseur met een gekke carrière. Een tijd lang heeft hij films gemaakt die niet echt in de smaak vielen (The Last AirbenderAfter Earth). Terwijl Shyamalan zijn carrière juist ijzersterk begon, denk aan The Sixth Sense en Signs bijvoorbeeld. Toen hij in 2015 met het hele toffe The Visit op de proppen kwam leek de regisseur terug in vorm. En ik kan na Split nu definitief concluderen dat dat zo is!

Split gaat over Kevin, een man met maar liefst drieëntwintig persoonlijkheden. Als hij drie jonge meisjes ontvoerd, begint er voor de drie vrouwen en kat en muis spel met de verschillende personen die in Kevin’s lichaam schuilen. Shyamalan staat bekend om zijn gekke plot twists en zijn verhalen, dus ik zal hier verder niks verklappen over het verhaal van Split.split-mannetje

James McAvoy speelt Kevin en al zijn verschillende persoonlijkheden. Hij doet dit op een werkelijk briljante manier. McAvoy steelt absoluut de show in deze film. Ook zit Split vol met spanning en sfeer. Continu zit je op het puntje van je stoel en weet je niet wat er precies gaat gebeuren. Shyamalan’s films zijn het sterkst als hij het kleinschalig houdt, en daar is Split een uitstekend voorbeeld van. Ook zit er natuurlijk weer een echte Shyamalan twist in, iets waar de regisseur om bekend staat. De twist zal niet voor iedereen even tof zijn, maar ik vond het heel erg vet! Ik heb ontzettend genoten van Split. M. Night is definitief terug aan de top en ik kijk ontzettend uit naar het volgende werk van de regisseur!

Cinekingscore:4-out-of-5-stars-rating

 

Ron Goossens, Low-Budget Stuntmanronj-goossens-poster

Ik moet toegeven, ik heb flink moeten lachen om de eerdere films van Steffen Haars en Flip Van der Kuil. De eerste New Kids, maar vooral Bro’s Before Ho’s vond ik erg vermakelijk. Ik was dan toch ook wel degelijk een beetje benieuwd naar deze nieuwe film van de twee.

Dit keer gaat de film over Ron Goossens, een dronkenlap die ternauwernood een “stunt” weet te overleven en door een filmpje een internetheld wordt. Om zijn vreemdgaande vriendin terug te krijgen moet hij Bo Maerten, zogenaamd Nederland’s meest begeerde vrouw in bed zien te krijgen. En dat is zo ongeveer het verhaal. Het gaat natuurlijk helemaal nergens over, maar als de humor goed zit, maakt dat niet zo veel uit. 

Ik moet toegeven dat ik uiteindelijk best heb moeten lachen om Ron Goossens, maar dat ronniekwam niet door het hoofdpersonage (gespeeld door Tim Haars). Ron zelf vond ik maar vervelend. Het zijn de bijrollen die de film vermakelijk maken. Zo heb ik flink moeten lachen om de rol van Chris Zegers. Maar met afstand de grappigste rol is die van Henry van Loon. Net als in Bro’s Before Ho’s is hij het sterkste punt van de film. Ook neemt de film de Nederlandse filmindustrie leuk op de hak. Uiteindelijk kijkt Ron Goossens prima weg. De film duurt gelukkig niet zo lang en is daardoor prima te verdragen. Het is absoluut niet het beste werk van Steffen en Flip, maar desalniettemin heb ik best gelachen met Ron Goossens.

Cinekingscore:2-5-stars

Brimstonebrimstone-poster

De laatste film waar ik het vandaag nog even over wil hebben is Brimstone. Een heuse Western van Martin Koolhoveneen Nederlandse regisseur. Vooraf was ik heel erg benieuwd naar Brimstone. Ik hoorde hele goede verhalen en mensen vertelde mij dat de film ook behoorlijk grafisch en bloederig was. Ik maakte mij dus op voor een heftig avondje.

Brimstone gaat over Liz (gespeeld door Dakota Fanning), die met haar familie op het platteland een simpel bestaan heeft. Totdat er een nieuwe dominee (Guy Pearce) in het dorpje arriveert. Liz weet dat haar familie niet meer veilig is en er begint een hels avontuur in het oude Amerika. Gaandeweg komen we steeds meer te weten over Liz en de dominee. Veel meer zal ik wederom niet verklappen.

Helaas viel Brimstone mij zwaar tegen. De film bestaat eigenlijk uit tweeënhalf uur ellende. Er zit geen greintje humor in, de actie in de film is niet heel tof en de verschillende personages of het verhaal deden het ook niet echt voor mij. De film is inderdaad extreem gewelddadig, maar niet echt grafisch. We zien lang niet alles gebeuren. Dat hoeft ook niet, maar in een film die zo erg focust op vuiligheid en ellende kan een beetje gore juist zorgen voor toffe beelden. guy-viezerik

Brimstone is zeker geen hele slechte film, maar het is een film die niet voor mij is. Ik moet in een film een bepaalde factor hebben waar ik een beetje van kan genieten. Bijvoorbeeld humor, vette actie of toffe personages. En Brimstone had voor mij helaas geen van alle. Het was voor mij echt ruim twee uur ellende op het doek. Ik moet de film nageven dat het iets unieks probeert. De setting en het Nederlandse tintje zijn zeker een vermelding waard. Ook het acteerwerk is prima. Maar helaas verliet ik uiteindelijk teleurgesteld de zaal.

Cinekingscore: two-star-rating

2 reacties op ‘Januari films! Split, Ron Goossens & Brimstone.

  1. Ik heb me ook erg vermaakt met Ron Goossens. Zeker niet goed, en inderdaad een tegenvallende prestatie van Ron Goossens zelf. Vooral genoten van Chris Zegers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s