rogue-one-posterElk jaar een nieuwe Star Wars film. Voor een groot fan als ik klinkt er niks fijner dan dat.
Na vorig jaar de saga nieuw leven in te hebben geblazen met The Force Awakens, was het dit jaar de beurt aan Rogue One. Voor het eerst een Star Wars film die los en op zichzelf staat van de andere films in de serie. En Rogue One beloofde een andere soort Star Wars film te worden dan we gewend zijn.

Rogue One speelt zich af tussen Episode 3 en 4 en vertelt het verhaal van een groep rebellen die de plannen voor de Death Star proberen te stelen. In feite is de film een verfilming van de openingscrawl van A New Hope (Episode 4). De hoofdrol is voor Jyn Erso (gespeeld door Felicity Jones) die er achter komt dat haar vader wel eens iets te maken kan hebben met het nieuwe superwapen van de Empire. Samen met een groep rebellen begint ze aan een levensgevaarlijke missie om het superwapen te stoppen. 

Rogue One is wel degelijk een andere Star Wars film geworden. Vanaf de opening is al duidelijk dat de film het anders doet. Het is een echte oorlogsfilm. Regisseur Gareth Edwards laat een donker en gevaarlijk universum zien, onderdrukt door de Empire. Ook de Rebellion, waarvan we altijd dachten dat het de good guys waren, hebben een donker en realistisch randje. De wanhoop is heel erg sterk aanwezig in de film. En dat levert een hele toffe nieuwe kijk op het universum van Star Wars op. Ook laat Edwards zien dat hij een meester is in het verfilmen van actie. De verschillende actiescènes die voorbij komen zijn stuk voor stuk adembenemend. Een waar genot om naar te kijken.

undercoverOok de cast doet het goed. De verschillende leden van de rebellengroep zijn interessante en toffe personages. De één krijgt wel wat meer diepgang dan de ander, zo leren we wat meer over Jyn dan over de rest van de leden van de groep, maar heel erg storend vond ik het niet. Vooral de nieuwe droid K-2SO (een gemotioncapturede Alan Tudyk) en de blinde vechtersbaas Chirrut (Donnie Yen) vond ik erg vet. Ook zitten er een hoop oude bekende en knipogen in naar de originele trilogie. Voor de Star Wars fans is dat dus genieten geblazen.

Rogue One is een ongelooflijk toffe spinoff film geworden. Het is een echte oorlogsfilm in het Star Wars universum en dat is heel erg verfrissend. Het vult het gat tussen de twee trilogieën heel erg tof in. Ook ziet de film er werkelijk fenomenaal mooi uit. De special effects zijn echt prachtig. Wel denk ik dat de film niet voor iedereen zal zijn. Waar de saga films echt bijna iedereen wel aanspreken is deze film toch wel echt gericht op de fans. Het is natuurlijk een hele vette actiefilm om te kijken, maar als fan van de lore en het universum van Star Wars haal je er toch net iets meer plezier uit. Ik heb ontzettend genoten van Rogue One, het laat heel erg goed zien wat er allemaal mogelijk is met het Star Wars universum waar zo ontzettend veel mensen van houden. Ik ben dan ook zeer benieuwd met welke spinoff verhalen Disney nog op de proppen gaat komen. Bring it on! May the Force be with us!

Cinekingscore:

4-out-of-5-stars-rating

Een reactie op “Rogue One: A Star Wars Story review (Spoilerfree!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s