Firstlook 2016! Hét gamefeestje van de lage landen.

Elk jaar in oktober barst er voor mij vlak bij huis een feestje voor ons gamers los. In de jaarbeurs in Utrecht is het dan een weekend lang Firstlook. Een beurs waar je de nieuwste games alvast kunt checken, maar inmiddels ook veel meer kunt doen. Ook dit jaar was ik weer van de partij, afgelopen weekend. De zaterdag was voor mij helaas niet mogelijk dit jaar. Maar zondagmiddag zijn we met een klein groepje vrienden naar de jaarbeurs afgereisd. En het was een heerlijke zondagmiddag.

Op Firstlook kun je zoals ik al zei nieuwe games spelen en checken. Dat is eigenlijk al jaren het geval. Maar inmiddels is er een hele hoop meer bij gekomen. Het is inmiddels zelfs meer een soort van conventie geworden. Waar je van alles op het gebied van games, maar ook comics en films kunt uit checken. En dat vind ik misschien nog wel toffer dan alleen de nieuwste games kunnen spelen na een (meestal) wat lange wachtrij.

IMG_0500.JPG
Tijd voor een potje Call of Duty.

We begonnen gelijk maar met een klapper. De nieuwe Call of Duty, Infinite Warfare. Die heb ik tijdens de E3 nog niet kunnen spelen, maar in Utrecht was het de eerste stand waar we tegenaan liepen. Na zo’n twintig minuutjes wachten mochten we een potje Team Deathmatch spelen en ik moet zeggen dat ik het toch wel weer heerlijk vond. De game voelt eigenlijk behoorlijk aan als zijn voorganger Black Ops 3 en dat is een goed ding. Het springen en vliegen is gelukkig beperkt gebleven. Later zijn we zelfs nog een keer terug gegaan voor een potje Domination. Tof.

Qua games zijn we verder nog van een besneeuwde berg af geknald met Steep van Ubisoft. South Park: The Fractured But Whole hebben we kunnen spelen. En ook de nieuwe Gears of War heb ik nog even in mijn knuistjes gehad. Al met al genoeg toffe games gezien voor een middagje. Er stonden er uiteraard nog veel meer, maar door de beperkte tijd konden we niet alles uitgebreid checken. Niet erg, want er was genoeg te zien zonder te hoeven wachten. Pop!.jpg

Zoals ik al zei is Firstlook inmiddels veel meer dan alleen een gamebeurs. Zo is er een
gigantische marketplace, met meer dan dertig verschillende kraampjes. Stampvol met allerlei verschillende en toffe goodies. Figurines, shirts, comicbooks, tradingcards. Alles waar wij nerds zo van houden. Het was heerlijk om langs alle kraampjes te slenteren en overal goed rond te kijken. Op de zondag was het ook niet al te druk, super dus. Het enige waar je op moet letten is dat je niet met een lege bankrekening terug naar huis gaat. Ana cosplay 2.jpg

Ook was er dit jaar weer veel te doen op het gebied van cosplay (mensen verkleden zich als hun favoriete personage, uit films, games etc. Met zelfgemaakte kostuums.). Ik ben zelf geen cosplayer, maar ik moet zeggen dat het heel erg vet is om al die verschillende kostuums te zien. Sommige cosplayers die we tegen kwamen zagen er echt ontzettend tof uit. Heel erg vet om een beetje meer van die wereld te zien.

Al met al was het dit jaar weer genieten op Firstlook. We hebben weliswaar niet zo heel erg veel nieuwe games kunnen spelen, maar ik heb met al het andere wat er te doen was op de beurs een heerlijke dag gehad. Ook de Esports wedstrijden op het podium hebben we tegen het einde van de middag nog even gecheckt. Ook heel erg vet. Firstlook was weer een feestje dit jaar. De sfeer op de beurs is altijd heel erg gezellig en dat was dit jaar niet anders. En dat alles wordt nog een stukje toffer als je met een groepje vrienden de beurs bezoekt. Heerlijk.

Hieronder heb ik nog een aantal foto’s vanaf de beurs. De meeste foto’s zijn gemaakt door goede vriend Desny Verschuur. Check vooral ook even zijn website op: https://desnyfotografie.com/!

Deze diashow vereist JavaScript.

4 reacties op ‘Firstlook 2016! Hét gamefeestje van de lage landen.

  1. Leuk beschreven, toffe post. Firstlook is inderdaad elk jaar weer een feest. Games testen, goodies, maar wat ook voornamelijk erg tof is: praten met de mensen achter de spellen. Zoveel (Indie) ontwikkelaars met hun eigen verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s