Sully, Deepwater Horizon & Sausage Party! Korte reviews!

De afgelopen weken zijn er een hele hoop nieuwe films in de bioscopen verschenen. Een aantal daarvan heb ik inmiddels bekeken. Ik heb alleen nog geen tijd en zin gehad om er een mooi verhaaltje over te schrijven. Tot nu! Daarom vandaag een bespreking van maar liefst drie films. Sully, Deepwater Horizon en Sausage Party. Twee soortgelijke films, en een (erg) vreemde eend. Ga er even lekker voor zitten, let’s go!

Sullysully-poster

Sully is de eerste film waar ik het even over wil hebben. De film vertelt het waargebeurde verhaal van piloot Chesley “Sully“ Sullenberger (gespeeld door Tom Hanks). Die na een botsing met een groep vogels en het uitvallen van de motoren een succesvolle noodlanding wist te maken in de Hudson rivier. En daarmee een hele hoop levens heeft weten te redden. De film vertelt niet alleen over de ´´crash´´ zelf, maar laat ook het hele proces om de gebeurtenissen heen zien. Zoals het onderzoek van de vliegveiligheidsorganisatie en de impact die het allemaal op Sully zelf heeft gehad.

Ik heb ontzettend genoten van deze film van regisseur Clint Eastwood. De film laat op een hele interessante manier zien wat er allemaal bij zo’n gebeurtenis komt kijken. We zien natuurlijk de mensen in het vliegtuig, maar ook de mensen op de boot die als eerste ter plekke waren en de mensen in de verkeerstoren die horen dat er een vliegtuig in de Hudson gaat belanden. Daardoor krijg je een heel breed beeld van het hele gebeuren. Ondanks dat de film heel erg rustig is, heb ik mij geen moment verveeld. Ook helpt het mee dat ik de gebeurtenissen zelf op het nieuws heb gezien een aantal jaar geleden. Dat maakt zo’n film voor mij dan nog een stukje interessanter.

Ook de cast was een genot om naar te kijken. Tom Hanks is als altijd fenomenaal. Wat is dat toch een heerlijke acteur om aan het werk te zien. Hij zet Sully werkelijk prachtig neer. Ook copiloot Jeff Skiles, gespeeld door Aaron Eckhart, is heel erg goed gedaan en heeft een mooie rol. Al met al vond ik Sully een prachtige film, waar ik heel erg van heb genoten. Één van de mooiere films dit jaar. Ga hem kijken.

Deepwater Horizon

deepwater-horizon-poster

De tweede film in dit lijstje is Deepwater Horizon, van regisseur Peter Berg. Deepwater Horizon past goed in een rijtje met Sully. Deze film vertelt wederom een waargebeurd verhaal. Dit keer over de grootste olieramp in de Amerikaanse geschiedenis, die zich heeft voltrokken na het ontploffen van het booreiland Deepwater Horizon, in de golf van Mexico. Mark Wahlberg speelt Mike Williams, de Chief Engineer aan boord van het platform. Door zijn ogen maken we de opstapeling van problemen en uiteindelijk de ramp zelf mee. 

Ook Deepwater Horizon vond ik een enorm interessante film om te bekijken. Een olieplatform is niet iets waar ik veel vanaf weet en dus vind ik het heel erg interessant om via zo’n film een beetje mee te kunnen kijken. De aaneenschakeling van problemen op het booreiland en de uiteindelijke ramp voltrekken zich voor je ogen en ook hier heb ik mij geen enkele seconde verveelt. Ook bij deze film geldt dat ik het destijds zelf allemaal via het nieuws heb meegekregen, waardoor de film een extra lading krijgt.

De film is ontzettend spectaculair en adembenemend. Regisseur Berg weet als geen ander de actie visueel hard en realistisch in beeld te brengen. En de film is dan ook behoorlijk heftig en intens. Op een goede manier. Ook Mark Wahlberg heeft mij positief verrast in deze film. Ik ben geen al te grote fan van Mark, maar voor deze film moet ik hem complimenten geven. Hij is ontzettend overtuigend en tof om naar te kijken. Deepwater Horizon is misschien iets meer ”Hollywood”, vergeleken met Sully. Zo worden de leidinggevende van BP bijvoorbeeld wel heel erg als “slechterikken” neergezet. Maar dat vond ik verder geen heel groot probleem. Het is ook absoluut een film die je moet gaan bekijken. Heel erg tof. Het gaat lekker deze maanden.

Sausage Partysausage-party-trailer

We sluiten af met een film die in de verste verte niet lijkt op de twee films hierboven. Sausage Party is een animatiefilm voor volwassenen. De film gaat over eten uit de supermarkt dat leeft en het als de grootste eer ziet om verorberd te worden door ons mensen. Totdat een worstje achter de gruwelijke waarheid komt. Een soort Toy Story met eten dus, en met een aantal absurde stukjes.

Het concept van een animatiefilm voor volwassenen vind ik ontzettend tof. En dat werkt ook heel erg goed in deze film. Hierdoor kunnen de makers volledig losgaan met de grofste grappen en dat doet Sausage Party dan ook veelvuldig. Een aantal momenten in de film heb ik dubbel gelegen van het lachen. Vooral de seksgrappen komen veelvuldig aan bod, met het absurde einde als letterlijk hoogtepunt. Ik ga daar niks over verklappen, maar het was in ieder geval goed grappig.

Ik moet wel zeggen, dat ik het moment dat het eten daadwerkelijk opgegeten wordt het leukst vond, maar daar werd uiteindelijk maar heel weinig mee gedaan. En het grootste gedeelte daarvan zat ook al in de trailer. Jammer. Verder is Sausage Party een prima stukje vermaak. Het zal absoluut niet voor iedereen zijn, maar ik heb goed moeten lachen. Het is weer eens wat anders. Maar neem alsjeblieft je kinderen niet mee naar deze film. Dat is echt geen goed idee.

Een reactie op “Sully, Deepwater Horizon & Sausage Party! Korte reviews!

  1. Sully vond ik zelf een beetje tegenvallen, ook al is het visueel goed gerealiseerd. Dan vond ik Event Horizon veel overtuigender en meeslepender. En Sausage Party….die was wel grappig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s