World of Warcraft, de eerste weken met Legion!

Een nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft is altijd een hele gebeurtenis voor de legionlogospelers van de inmiddels twaalf jaar oude game. Dit jaar is daar World of Warcraft: Legion. De zesde uitbreiding voor de grootste online roleplaying game ooit. Ik speel de game al sinds de begindagen en keek er enorm naar uit om weer aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. En Legion zag er zeer veelbelovend uit.

Welcome to the Legion! Away with the Warlords!

Ook de vorige uitbreiding, Warlords of Draenor begon veelbelovend. Het levelen naar het hoogste level door de vele nieuwe gebieden was heel erg tof. En ook de eerste weken op het hoogste level boden genoeg te doen. Maar al gauw hield het op. Warlords of Draenor sloot spelers op in een Garrison, een basis waar alleen jij toegang tot had. En daardoor stierf de wereld al heel snel uit. Ook bracht Blizzard maar heel erg weinig patches met nieuwe content uit. En zo was Warlords of Draenor misschien wel de minste uitbreiding voor World of Warcraft. Blizzard heeft dus wat recht te zetten met Legion. En na de eerste weken met de game, lijkt het er op dat Blizzard wel degelijk het rechte pad weer heeft gevonden. World of Warcraft is back!

Zo veel te zien! Zo veel te doen! 

Meestal levert een launch van een nieuwe uitbreiding grote serverproblemen op bij Blizzard. Maar deze keer was daar geen moment sprake van. Klokslag twaalf uur pikte iedereen zijn quest op en vertrokken de vele spelers zonder problemen naar de Broken Isles. Het nieuwe gebied dat is toegevoegd met Legion, ziet er geweldig uit. De verschillende gebieden zijn stuk voor stuk weer prachtig en ook de quests zijn weer een stuk toffer geworden. Veel meer dan in vorige uitbreidingen wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van voiceacting, waardoor je veel meer mee krijgt van de verschillende verhalen.

Één van de tofste toevoegingen vind ik de nieuwe scaling techniek die in de nieuwe stormheim-1gebieden wordt gebruikt. Daardoor levelen de monsters en de quests in de gebieden met de speler mee, en zo blijven alle gebieden dus de hele loop van de uitbreiding relevant. Er is ook geen vaste volgorde meer om de gebieden te doorlopen, waardoor het veel natuurlijker en vrijer aanvoelt om te levelen in de Broken Isles. Ook de veranderingen aan de verschillende classes zijn heel erg tof. Elke class heeft echt een eigen identiteit terug gekregen. Mede door de vele classquests die zijn toegevoegd maar ook voor een groot deel door de nieuwe Artifact wapens. Dit zijn speciale wapens met vaak een lange en interessante historie, die specifiek voor elke class verschillend zijn. Elke class heeft keus uit drie van deze wapens, één voor elke specialiteit. Er zitten geweldig toffe quests aan verbonden en je leveld het wapen net als je karakter mee de hele uitbreiding.

Only just begun.

Inmiddels is mijn Warrior het maximale level van 110. En ook dan is er zo ontzettend veel te doen, dat het moeilijk kiezen is waar je je tijd in steekt. Je hebt world quests, die je de hele wereld over sturen, een prachtig nieuw gebied vol met toffe quests dat pas open gaat op het maximale level, genaamd Suramar. Het profession systeem dat helemaal nieuw is en natuurlijk dungeons en battlegrounds. En dan heb ik nog niet eens alles genoemd (onder andere de nieuwe Demon Hunter class, Class Order Halls).

wowscrnshot_090616_233054
Mijn Warrior in Highmountain, één van de tofste nieuwe gebieden.

De eerste weken met Legion waren geweldig. De wereld voelt levend. Overal kom je spelers tegen die druk zijn met allerlei dingen. World of Warcraft is weer een echte levende wereld. Nu is het hopen dat Blizzard dit vast weet te houden en met genoeg content gaat komen in patches. De eerste daarvan is gelukkig al aangekondigd en ziet er zeer tof uit. Ik heb toch stiekem behoorlijk goede hoop, dat dit wel eens één van de tofste uitbreidingen in World of Warcraft kan gaan worden. Ik zit er in ieder geval als vanouds weer helemaal in! For Azeroth!

zone-legion-blog-suramar
Suramar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s