The Conjuring 2, Independence Day & Finding Dory! Drie mini reviews!

Zo! Na al het videogame geweld van de afgelopen maand is het dan eindelijk weer eens tijd om het over wat films te hebben. Ondertussen heb ik genoeg films kunnen kijken, waaronder zelfs eentje toen ik in Amerika zat. Ik heb voor deze blog een mooi setje samen weten te stellen. Een horrorfilm, de nieuwe Conjuring, die we in een bioscoop in Los Angeles hebben gekeken. Na twintig jaar het vervolg op Independence Day, en de nieuwe Disney Pixar film Finding Dory. Ze hebben allemaal één ding gemeen, het zijn stuk voor stuk vervolg films. Let´s go!

The Conjuring 2conjuring 2 poster

Toen de eerste Conjuring in 2013 in de Nederlandse bioscopen ging draaien keek ik er ontzettend naar uit. Na hem toen in de bioscoop te hebben gezien was een nieuwe favoriete horrorfranchise geboren. The Conjuring liet zien dat je met een angstaanjagend verhaal en griezelige shots en sfeer een veel engere film kunt maken dan met alleen een hoop jumpscares. En mijn favoriete horrorregisseur James Wan staat ook bij dit tweede deel aan het roer. 

Dat is er ook ontzettend vanaf te zien. Opnieuw stelt de Conjuring 2 absoluut niet teleur. Opnieuw heeft de film mij de stuipen op het lijf gejaagd. En opnieuw heb ik ontzettend genoten van een ijzersterke horrorfilm. Dit keer reizen Ed & Lorraine Warren naar Engeland om de Hodgson familie te helpen met hun behekste huis. Ze worden uiteraard weer lastig gevallen door een ontzettend enge demon, dit keer in de vorm van een non. Ik zal het verhaal verder laten voor wat het is, ga daar de film voor kijken.

Dit tweede deel doet eigenlijk weer hetzelfde goed als het eerste deel. Wan bouwt een ongekend spannende en beklemmende sfeer op en combineert dat met een angstaanjagend monster en zo nu en dan een heftig schrikmoment. The Conjuring films zijn eigenlijk een blauwdruk voor hoe je mensen goed bang kunt maken. Maar dit alles gaat niet ten koste van het verhaal of de interessante karakters. Ook dit tweede deel is een heerlijke horrorfilm geworden en laten we hopen dat de serie dit vol kan houden.   slaap lekker

Independence Day: Resurgenceindependence day poster

Maar liefst twintig jaar na het origineel is daar dan het vervolg op Independence Day. Het origineel met Will Smith in de hoofdrol vond ik toentertijd een leuke film, goed vermaak. De hoop was dat ook dit nieuwe deel dat zou kunnen brengen. Met een hoop nieuwe gezichten (Liam HemsworthJessie T. UsherMaika Monroe) maar ook een handjevol oudgediende (Jeff GoldblumBill Pullman) wordt de Aarde opnieuw aangevallen door ruimtewezens. Maar de mensheid heeft het wapentuig van de vorige invasie naar zijn eigen hand gezet en zijn dus beter voorbereid dan ooit, of toch niet? Dat is een beetje de insteek van dit nieuwe deel.

Van tevoren had ik een toffe vermakelijke actiefilm verwacht, met over de top spektakel en een dosis humor. Een beetje zoals het origineel dit ook had. Mijn verwachtingen werden bepaald niet waargemaakt zeg. Oei wat is deze film een partijtje bagger. Maar, en dan komt gelijk het belangrijkste, ik heb me wel degelijk vermaakt met de nieuwe Independence Day. Al zal het niet op de manier zijn geweest die de makers bedoeld hebben. Ten eerste is daar Jeff Goldblum. Hij speelt zijn rol alsof hij weet dat hij in een oerdomme film is beland, en dat is ontzettend grappig om naar te kijken. Eigenlijk speelt hij vaak een beetje hetzelfde verwarde typetje, met dezelfde maniertjes maar in deze film is Goldblum het beste wat de film te bieden heeft.

Er zitten zoveel domme scenes, keuzes en momenten in de film dat het uiteindelijk allemaal lachwekkend wordt. Voor mij gelukkig niet op een vervelende manier, en uiteindelijk heb ik me dus best wel vermaakt met de film. Een klassiek gevalletje van so bad it’s good. Hetgeen waar ik me wel echt aan gestoord heb is het karakter van Brent Spiner, zijn karakter moet ook grappig zijn maar is dat totaal niet en krijgt veel te veel screentime. Ook zag de film er nou niet bepaald mooi uit, op het gebied van CGI. Uiteindelijk is de nieuwe Independence Day dus een gigantische teleurstelling en een crappy film, maar toch eentje waarmee ik mij stiekem best vermaakt heb, op een gekke manier.dit

Finding Doryfinding dory poster

De laatste film waar ik het nog eventjes over wil hebben is de nieuwe animatiefilm van Disney en Pixar. Finding Dory is het vervolg op de hitfilm Finding Nemo uit 2003. Dit keer is het niet de kleine Nemo die kwijt raakt, maar de vergeetachtige blauwe vis Dory. Opnieuw moeten Nemo en vadervis Marlin de oceaan doorkruisen opzoek naar hun vergeetachtige vriendje. En opnieuw is het een heerlijk onderwater avontuur, voor jong en oud.

Het verhaal van Finding Dory lijkt erg veel op dat uit het eerdere deel. Dat is niet hetgeen waarvoor je de film moet gaan bekijken. Dat zit hem bij deze film in een paar andere dingen. De karakters zijn stuk voor stuk ijzersterk. Je bouwt echt een band op met de verschillende vissen, hoe gek dat ook klinkt. Maar het allertofste uit deze nieuwe film vond ik de kleinere rolletjes. Zo zijn daar de chagrijnige inktvis Hank, de half gare vogel Becky en de gestoorde zeehond Gerald. Stuk voor stuk zijn de verschillende karakters heerlijk om naar te kijken en vaak ontzettend grappig. De interactie tussen de verschillende karakters maakt Finding Dory een genot om naar te kijken.

En natuurlijk helpt het ook mee dat de film er werkelijk fenomenaal uit ziet. De oceaan is een geweldig decor voor animatiefilms en daar maakt Pixar dankbaar gebruik van. De details en de pracht en praal van de onderwaterwereld zijn adembenemend. Finding Dory is absoluut één van de mooiste films die ik gezien heb, qua visuals. Een absolute aanrader dus, deze nieuwe van Disney en Pixar, voor jong én oud!henk is amazing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s