DARKSOUL_facebook_miniAfgelopen dinsdag is het derde deel in de Dark Souls franchise uit gekomen. Sinds ik vorig jaar ben begonnen met Dark Souls 2 en daarna Bloodborne (een zelfde soort game, van Japanse developer From Software) ook helemaal kapot heb gespeeld, zijn de snoeiharde actie RPG’s uitgegroeid tot een paar van mijn favoriete games ooit. Het is dan ook een hele tijd geleden dat ik zo ontzettend heb uit gekeken naar een nieuwe videogame, als nu met Dark Souls 3.

In het donkere diepe.

In dit blogje zal ik jullie vertellen over mijn eerste stapjes in Lothric, de wereld van Dark Souls 3. Ik heb er nu zo’n vijftien uur op zitten en man, wat een epische uren waren dat. Laat ik nog even kort uitleggen wat Dark Souls en eigenlijk alle From Software games zo speciaal maakt. Ze zijn ontzettend moeilijk, laat ik daar mee beginnen. Als speler wordt je volledig in het diepe gegooid. Er is vaak een hele kleine tutorial, waarin alleen heel kort de controls uit gelegd worden. Ook in deel 3 heb je zo’n veredelde tutorial. Je kiest je class, maakt je karakter en dan begin je in de Cementery of Ash. Je komt een stel relatief simpele vijanden tegen maar al snel kom je op een groot plein, en bekruipt je het bekende gevoel van het zal toch niet. En ja hoor, na zo’n tien minuten spelen krijg je meteen een behoorlijk angstaanjagende boss om je oren.eerste

Zoek het maar uit.

From Software heeft een gigantisch vertrouwen in de fans van hun games. Er wordt in de games verder helemaal niks aan de spelers uitgelegd. Ze mogen het helemaal zelf uit zoeken. Dit klinkt misschien als iets slechts, maar het is juist het tegenovergestelde. Door het vertrouwen dat ze zelf hun weg door de game zullen vinden volledig aan de spelers te geven, krijgen de games een uniek gevoel van ontdekking en overwinning. Ik ken geen andere games waarbij dit gevoel zo ontzettend sterk is en waarbij het zo heerlijk is om weer iets nieuws te ontdekken. Het vinden van het volgende gebied waar je naartoe kan, het unlocken van een shortcut, een nieuwe bonfire (dit zijn de ”checkpoints” van de game) of natuurlijk het verslaan van een boss. Het levert zo’n geweldig gevoel van overwinning en ontdekking op, dat heb ik nog nooit in een andere game gehad. En de From Software games zijn er een aaneenschakeling van. Dat vertrouwen dat From in zijn spelers stelt, is iets unieks.

Dieper het donker in.  

Mijn eerste vijftien uur met de game zijn pas het prille begin. Ik heb pas vier bosses gezien, maar nu al kan ik stellen dat dit één van mijn favoriete games van dit jaar wordt, misschien zelfs wel mijn favoriete. In die vijftien uur heb ik al zo veel geweldige momenten gehad. Zo heb ik samen met Desny (een goede vriend die ook begonnen is met de Souls serie) in de coop mode een moeilijk boss verslagen. Verschillende keren mensen ge-invade voor de heerlijke pvp actie. En mijzelf natuurlijk kapot gebeten op de enorm moeilijke bosses en stukken in de game. Ook de nieuwe elementen die met dit deel zijn toegevoegd, bijvoorbeeld de weapon arts, waardoor elk wapen een unieke move heeft, zijn heerlijk en maken de game nog interessanter. Ik verheug me nu al op wat er nog allemaal op mij staat te wachten in het donkere Lothric.

Praise de community!

Het is echt een hele tijd geleden dat een videogame mij zo weet te pakken en bezig weet te houden. Als ik niet aan het spelen ben check ik video’s op Youtube, lees ik websites en wiki’s over Dark Souls en verdiep ik me in de lore van de wereld. De Souls community is wat dat betreft werkelijk geweldig. Iedereen helpt elkaar en houdt van de wereld die From Software heeft gecreëerd. Ook heb ik het nog niet eens gehad over hoe mooi de game er uit ziet. De verschillende vergezichten die je tegen komt in Lothric zijn prachtig en vaak een momentje om even op adem te komen. Heerlijk. Nu ik er zo over aan het schrijven ben begint het weer te kriebelen. Ik hou het hier weer voor gezien en duik achter mijn Playstation! Tijd om verder te reizen door Lothric!

praise the sun!

 

2 reacties op ‘Dark Souls III, de eerste stappen in Lothric.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s