The Visit Review (Spoilerfree!)

the visit posterRegisseur M. Night Shyamalan heeft tot nu toe een roerige carrière achter de rug. Hij begon in Hollywood met een aantal zeer goede films als The Sixth Sense en Unbreakable, maar de afgelopen jaren stond hij aan het roer bij een aantal flinke drollen als The Last Airbender en After Earth. Met The Visit lijkt M. Night terug te keren naar zijn roots in het horrorgenre. Al is The Visit zeker geen echte horrorfilm zoals we die tegenwoordig vaak zien. Ik was dan ook zeer benieuwd toen ik gister plaats nam in de bioscoopzaal om deze nieuwste creatie van M. Night te gaan bekijken.

The Visit verteld over broertje en zus Tyler (gespeeld door Ed Oxenbould) en Becca (Olivia DeJonge) die voor het eerst hun vervreemde grootouders ontmoeten en bezoeken. Becca wil later graag films maken en legt daarom het hele tripje vast voor haar eigen documentaire. Op het eerste gezicht lijkt er niks aan de hand en zijn Nana (gespeeld door Deanna Dunagan) en Pop Pop (Peter McRobbie) ontzettend blij met de komst van hun kleinkinderen maar al gauw beginnen er vreemde dingen te gebeuren met opa en oma. Vooral s’nachts lijkt er iets niet helemaal pluis. Verder zal ik niks uit de doeken doen over het verhaal. Daar moet je de film voor gaan bekijken.

Van tevoren heb ik vrijwel niets gelezen of bekeken over The Visit. Ik werd dan ook verrast toen ik er achter kwam dat het een found footage film was. We zien eigenlijk de hele film door de lens van één van Becca’s camera’s. Nu moet ik toegeven dat het in The Visit verrassend genoeg zeer goed werkt. De laatste paar jaar hebben we een stortvloed aan found footage films gezien die het allemaal als een soort gimmick gebruiken. Maar in The Visit voelt het heel erg natuurlijk aan en is het tof om te zien hoe Becca bijvoorbeeld opa en oma probeert te interviewen. Het levert een aantal hele toffe scene’s op en word nooit vervelend, zoals dat in veel andere found footage films wel gebeurd.

the visit oma

Met de twee kinderen in de hoofdrol heeft Shyamalan een risico genomen maar ik moet zeggen dat het zeer goed uitpakt. De chemie tussen de twee is heel erg goed en vooral de jonge Tyler zorgt voor een hele hoop humor in de film. Maar het absolute hoogtepunt van The Visit is de rol van Nana. Vanaf het eerste moment dat er iets raars gebeurd groeit Deanna Dunagan in haar rol en word het alleen maar gekker en vooral vermakelijker. De balans tussen horror en humor zit eigenlijk heel erg goed in The Visit en dat is toch behoorlijk knap van die gekke M. Night.

The Visit is boven alles vooral een heel erg vermakelijke film en het is lang geleden dat we er zo één van M. Night Shyamalan hebben gezien. Ook voelt het als een kleine film. Geen grote sets, luide muziek of iets dergelijks en daar lijkt Shyamalan een heel stuk beter uit de verf te komen. Af en toe is de film een beetje langzaam en had het van mij ietsjes griezeliger mogen zijn. Maar dat is het dan ook qua minpunten. The Visit is een hele toffe film geworden met verrassend goed acteerwerk en een flinke dosis humor en griezeligheid. Laten we hopen dat M. Night dit vast weet te houden. En ga The Visit vooral bekijken als je wel in bent voor een verrassend originele film.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s