Mission Impossible, Fantastic Four & The Man from U.N.C.L.E.

Zo dan, eindelijk tijd om het weer eens eventjes over wat nieuwe films te hebben. De afgelopen twee weken heb ik weer wat bekeken en daar zal ik jullie wat over vertellen. Twee films die wel een beetje in elkaar’s straatje liggen. Het vijfde deel uit de Mission: Impossible reeks, Rogue Nation. En een spionnen film die zich afspeelt in de jaren 60, The Man from U.N.C.L.E. De derde film die ik bekeken heb is de nieuwe Fantastic Four. Een reboot van een superhelden team dat al vaker mislukt is. Gaat het deze keer wel lukken op het grote scherm? Lees snel verder!

mi posterMission: Impossible – Rogue Nation

Vaak is een vijfde deel van een serie niet al te sterk meer. De meeste serie’s halen vijf delen niet eens. Maar bij Mission Impossible is het een ander verhaal. De MI films worden eigenlijk met elk deel beter. En zo ook met dit vijfde deel. Over het verhaal zal ik hier niets uit de doeken doen, het is ook wel weer een beetje in te vullen. Ethan Hunt (wederom gespeeld door Tom Cruise, die niet ouder lijkt te worden) en zijn team krijgen weer een op het oog onmogelijke missie en bedenken weer een plan om hem uit te voeren, zoals de formule van de serie al tijden is. Natuurlijk komt er wel iets meer bij kijken maar dat zal ik niet verklappen. 

Mission Impossible moet het vooral hebben van de ongelooflijk toffe actiescènes en ook in dit vijfde deel zit dat meer dan goed. Tom Cruise doet al zijn stuntwerk zelf, waardoor alles er echt fenomenaal uit ziet. De film begint al met een scene waarbij Cruise aan een opstijgend vliegtuig bungelt en er zit een achtervolgingsscène in om je vingers bij af te likken. De actie is werkelijk fenomenaal. Ook zit er weer een flinke dosis humor in de film en met name Benji (geniaal gespeeld door Simon Pegg) is fantastisch. Ook de rest van de cast speelt heerlijk en vooral de vrouwelijke tegenspeelster Rebecca Ferguson valt positief op en zet een ijzersterk karakter neer. Ook moet ik de kleine rol van Alec Baldwin even noemen, die vond ik ook verrassend leuk.MI rijden gek

Mission: Impossible – Rogue Nation is een ontzettend vette actiefilm geworden met een hoop humor en toffe personages. Een echte bioscoop film ook, bomvol met spektakel. Alles klopt gewoon aan de film. Ga de nieuwe Mission Impossible bekijken, en doe het dan vooral op het grote scherm. Je hebt gegarandeerd een hele toffe avond.

fant4sticFantastic Four

Ik val maar meteen met de deur in huis. Fantastic Four is tot nu toe de slechtste film die ik dit jaar gezien heb. De film begon nog enigszins interessant, maar na zo´n dertig minuten stortte het totaal in. Na ontzettend veel problemen tijdens de productie, met reshoots, ruzie met de studio en nog meer ellende, klopt er helemaal niks meer van de film van regisseur Josh Trank. De film zit vol met doorgespoelde stukken, die juist wel interessant hadden kunnen zijn als we ze gewoon te zien zouden krijgen en het laatste kwartier van de film is simpelweg lachwekkend. En niet op de goede manier. fant4stic crap

Het allergrootste kritiekpunt is dat de film kort gezegd gewoon geen zak aan is. Als een film zo slecht is, kan je er vaak nog wel om lachen. Dat is bij Fant4stic (zoals het op de poster staat) absoluut niet het geval. Het is een ongelooflijke saaie film, met ontzettend weinig actie en vol met fouten, lelijke CGI en rare keuzes. De zoveelste poging om de Fantastic Four op het witte doek te doen slagen faalt dus eigenlijk nog erger dan de vorige films (zoek die maar is op, die waren ook al niet zo best). Vooral overslaan deze film, het is het niet waard.

UNCLE posterThe Man from U.N.C.L.E.

De derde film waar ik het nog even over wil hebben met jullie is The Man from U.N.C.L.E. (voor het gemak zal ik hem gewoon Uncle noemen in de rest van het stukje) van regisseur Guy Ritchie. De film gaat over twee totaal verschillende spionnen, die gedwongen worden samen te werken om een gevaarlijke bom te vinden. De één is een geraffineerde CIA agent (Henry Cavill), de ander een bikkelharde Rus van de KGB (Armie Hammer). De film speelt zich af in de jaren 60, dus Rusland en Amerika liggen elkaar niet heel erg goed. Dat zorgt voor een ontzettend lekkere sfeer in de film die heel erg goed uit de verf komt. 

Ook de chemie tussen de verschillende castleden is heel erg tof om te zien. Zowel Hammer als Cavill spelen allebei hele mooie rollen en ook de vrouwelijke tegenspeelsters, Alicia Vikander en Elizabeth Debicki zijn heerlijk om naar te kijken. Ook hun rollen zijn heel erg sterk. De film zit ook vol met humor en dat alles samen zorgt gewoon voor een hele sterke en vermakelijke film. Ik heb echt zitten genieten tijdens Uncle. Het verhaal is verder niet al te diep en eigenlijk vrij simpel maar het totaal levert een hele vette film op. De actie is tof, de humor is heerlijk en alles ziet er mooi uit. The Man from U.N.C.L.E is eigenlijk gewoon een hele leuke film. Zeker eentje die het waard is om te gaan checken in de bioscoop. uncle team

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s