Gamescom sfeerverslag vanaf de beurs!

1024px-Gamescom_Logo.jogDeze week staat het Duitse Keulen volledig in het teken van videogames. De grootste gamebeurs van Europa vind daar elk jaar in Augustus plaats. Dit jaar heb ik een perskaart weten te bemachtigen en gisteren was het zover. Ik ben op avontuur geweest naar Keulen om daar de nieuwste games te checken!

bij vertrek
Op weg naar Keulen!

Na s´ochtends vroeg te zijn vertrokken en met een paar files achter de rug kwam ik aan in Keulen en moest ik op zoek naar een parkeerplek. Hier kreeg ik al een impressie van de omvang van gamescom. Overal stonden borden en het was een behoorlijke zoektocht naar de goede plek. Uiteindelijk vond ik mijn plekje en was het tijd om naar binnen te gaan. Eerst een polsbandje, (ze zijn in Duitsland heel erg streng op de leeftijd, dus wil je je niet constant hoeven te legitimeren, haal een polsbandje) en mijn perskaart opgehaald en toen naar binnen! Tijd om games te gaan spelen!

Plattegrond van de beurs.
Plattegrond van de beurs.

Ik heb  het eerste half uur alleen maar vol verbazing rondgelopen. Wat is deze beurs ongekend groot. Om jullie een idee van de omvang te geven heb ik ook even een fotootje van de plattegrond ge-upload. De beurs is opgebouwd uit ongeveer tien gigantische hallen. Daarvan staan er  een stuk of zes helemaal vol staan met videogames en andere awesome dingen. De andere hallen bestaan uit zogenaamde business area’s, daar worden de games achter gesloten deurenperspas gamescom gespeeld door de grote media en mensen uit de industrie die afspraken hebben met de uitgevers. Helaas hoorde ik daar nu nog niet bij, wie weet de volgende keer. Een mens mag dromen toch?

Na een tijd rond gelopen te hebben en een beetje te weten waar wat stond ben ik op bezoek gegaan bij de Ubisoft stand om For Honor te spelen. Eerst kregen we een introductievideo om daarna ruim twintig minuten met de game aan de slag te mogen. Ik heb een training door gespeeld en daarna een potje 4 tegen 4. Wat een ongelooflijk toffe game. In een ander stukje wat ik komende dagen nog met jullie wil delen zal ik dieper op de games die ik gespeeld heb in gaan. In deze blog wil ik een beetje vertellen hoe ik de beurs beleefd heb. Na de Ubisoft stand ben ik opzoek gegaan naar de game waarvoor ik kwam. Dark Souls 3. Ik wist dat de game speelbaar zou zijn en na zo’n twintig minuten wachten kreeg ik de controller in mijn knuistjes. Zoals ik al zei kan ik over Dark Souls 3 helemaal een hele blog vol typen maar dat is voor later. Het was in ieder geval fantastisch. Zo, heb ik dat alvast verklapt.

Dark Souls 3 spelen! Selfie's blijven lastig..
Dark Souls 3 spelen! Selfie’s blijven lastig..

Na een beetje bij te zijn gekomen met een Duits broodje worst ben ik opzoek gegaan naar de stand van EA. Die hebben elk jaar grote titels die ik veel speel, waaronder natuurlijk FIFA. Maar dit jaar hebben ze ook Star Wars: Battlefront. Helaas was het bij deze game echt ontzettend druk en heb ik alleen een presentatie van de nieuwe spelmodus Fighter Squadron (een soort space battles boven het oppervlak van de planeet) gezien. Heel vet! Wel heb ik een half uur FIFA 16 mogen spelen. Een heerlijke game, waar ik ook de volgende keer iets dieper op in zal gaan.

De fantastische Hearthstone stand van Blizzard.
De fantastische Hearthstone stand van Blizzard.

De rest van de middag heb ik het rustig aan gedaan. Ik heb ongeveer een uur doorgebracht op de prachtige Hearthstone stand van Blizzard. Grote houten tafels waar je tegenover elkaar zit om de nieuwe uitbreiding van Hearthstone te spelen. Een groot kampvuur in het midden. Echt een van de mooiste stands die ik op een beurs gezien heb. Ook waren er veel pro Hearthstone spelers aanwezig voor een toernooi. Er was een grote livematch met commentaar op het podium. Daar heb ik ook nog een tijdje zitten kijken. Verder heb ik nog Forza 6, Trackmania en Mario Maker gespeeld. Allemaal echt awesome. Vooral Forza 6 zag er werkelijk fenomenaal uit. Ook heb ik nog even een kijkje genomen in de zogenaamde fanshop area. Een hal gevuld met tientallen gigantische stands tot de nok toe gevuld met game merchandise en andere nerdy stuff waaraan je je geld kan uitgeven. Hier moest ik echt met de hand op mijn portomonee doorheen lopen. Anders was ie leeg mee terug gegaan. Wat hadden ze daar een partij aan toffe spullen zeg.

De gescoorde goodies!
De gescoorde goodies!

Ik heb een fantastische dag gehad. Het was een ongeloofelijke ervaring om als rookie journalist rond te lopen en alle games te mogen checken. Ook heb ik een hoop goodies gekregen, altijd heel erg leuk natuurlijk. Het was aan de ene kant een voordeel dat ik in mijn eentje was. Bij een heleboel games mocht ik zo doorlopen omdat ze nog één iemand nodig hadden. Een nadeel was dat de reis toch wel behoorlijk lang was, en het in je eentje simpelweg minder gezellig is natuurlijk. Ook voor toffe foto’s en filmpjes is het handiger om iemand bij je te hebben. Dat gaan we volgend jaar proberen! De beurs was wel zo ongelooflijk groot dat je eigenlijk langer nodig hebt dan dat ik nu had, helemaal als je alles wilt checken. Misschien ook iets voor de volgende keer dus. Gamescom was al met al een heel erg vet feestje en ik hoop dat ik jullie met dit verslagje een beetje van dat gevoel kan meegeven. Hieronder vind je nog wat extra foto’s vanaf de beurs. Een stuk over de games die ik gespeeld heb volgt dus nog aankomende dagen! Game on!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s