Ant-Man Review (geen spoilers!)

ant man posterDe Marvel studio’s brengen ons al een tijd heel veel spektakel en ontzettend toffe films. Deze zomer was het de beurt aan Ant-Man. Na de Guardians of the Galaxy is Ant-Man de tweede tamelijk onbekende comicheld die zijn eigen verfilming krijgt. Lukt het ook Marvel’s kleinste held om voor groot spektakel te zorgen?

Ant-Man vertelt het verhaal van Scott Lang (gespeeld door Paul Rudd), een inbreker die probeert zijn leven te beteren om zijn dochtertje te mogen zien. Als Scott een pak steelt van Hank Pym (Michael Douglas) waarmee hij kan krimpen tot de grootte van een mier en ook nog eens sterker wordt begint zijn training als Ant-Man. Natuurlijk zit er meer achter het verhaal en is er een grote slechterik die gestopt moet worden maar dat zal ik hier verder niet gaan spoilen. 

Ant-Man zorgt absoluut voor spektakel zoals we dat kennen van Marvel, maar wel op een heel andere manier. De actie in de film is om van te smullen, maar wel veel kleinschaliger. En dat is heerlijk verfrissend. Het verkleinen zorgt voor een heel toffe dynamiek die ik nog niet eerder in een film gezien heb. Ook zit Ant-Man bomvol humor. Die aanpak zagen we eerder al bij Guardians en ook in deze film werkt het ontzettend goed. Paul Rudd speelt Scott Lang vol overtuiging en het is heerlijk om Michael Douglas als Hank Pym te zien. Ook moet ik even wat credits uitdelen aan Michael Peña, zijn rol in Ant-Man is werkelijk hilarisch. Met het acteerwerk zit het dus helemaal goed.

pym scott

Tijdens de film wordt er ook veel ingehaakt op de andere Marvel films, zoals bijvoorbeeld de laatste Avengers. En dat geeft echt het gevoel alsof alles bij elkaar hoort en alles één wereld is. Marvel doet dat ontzettend sterk en bouwt op deze manier hun superhelden universum op het witte doek weer verder uit. Toch voelt Ant-Man behoorlijk anders en origineel aan. De film lijkt bewust klein gehouden te zijn en dat is een goed ding. De grootste focus ligt op Scott die zichzelf probeert te verbeteren en niet op het redden van de wereld zoals de meeste super helden.

Een daar wringt ook meteen de schoen. Zo vond ik de bad guy Yellowjacket (gespeeld door Corey Stoll) niet goed werken. Het voelde alsof er een middenweg tussen einde van de wereld en kleinschalige boef werd gezocht maar dat kwam niet erg goed uit de verf. Ook de opbouw van de film voelde soms wat stroef aan maar dit vond ik verder niet heel erg storend. En aangezien de film de nodige problemen tijdens de productie heeft gehad was dat wel te verwachten.

ant man suit

Ant-Man is een vooral een hele leuke en originele film geworden. Ik heb echt genoten van de humor en de actie van de kleine held en zijn mierenleger. De film voelt ook echt aan als een typische zomer blockbuster en komt wat dat betreft precies op het goede moment uit. Marvel blijft dus maar met toffe films komen en door Ant-Man kijk in alleen nog maar meer uit naar wat ons nog allemaal te wachten staat in het Marvel Cinematic Universe! Ow ja, blijf ook vooral even zitten tot na de aftiteling!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s