Mad Max: Fury Road Review (hele kleine mini spoilers)

mad max posterIk moet eerlijk bekennen, ik heb de eerste drie Mad Max films nooit gezien. Maar sinds het zien van de eerste trailers van Mad Max: Fury Road, het vierde deel in de serie, was ik toch behoorlijk benieuwd naar dit post-apocalyptische spektakel. Nadat ik de film gister voor een tweede keer gezien heb lijkt het mij tijd om er eens even over te orakelen.

De wereld in Fury Road is volledig naar zijn grootje. De mensheid vecht om water en de hele planeet is een grote woestenij. Het enige wat iedereen probeert is te overleven. De film volgt Max (gespeeld door Tom Hardy) die betrokken raakt in een ruzie tussen verschillende groepen rebellen en zich aansluit bij de rebellerende Furiosa (gespeeld door Charlize Theron). De strijd die ontstaat is één grote bizarre achtbaanrit die pas stopt als de credits beginnen te rollen. Meer zal ik over het verhaal niet uit de doeken doen, dat moet je lekker zelf gaan bekijken.

Eigenlijk is de grootste rol in de film weggelegd voor Furiosa en is Max, vooral in het begin, best wel ondergeschikt aan zijn vrouwelijke tegenspeelster. Theron zet, net als Hardy wel een geweldige rol neer. Furiosa die vecht voor verlossing en de stille Max geplaagd door zijn verleden. Hoe weinig je ook over de karakters weet, het is een genot om de twee in actie te zien. Ook de badguy Immortan Joe (gespeeld door Hugh Keays-Byrne) en War Boy Nux (Nicholas Hoult) zijn heerlijk gestoord. Immortan Joe is een soort mix tussen Darth Vader & Bane. Alles in de film ziet er werkelijk mindblowing uit. De wereld die George Miller heeft gecreëerd en neerzet is compleet gestoord en smerig. In elk shot zit je weer met verbazing te kijken. Ook de kleuren van het felle zand en de donkere nachten werken prachtig en je ziet dat er maar bar weinig CGI is gebruikt. Alles ziet er zo heerlijk echt uit. Ik zal hier verder geen voorbeelden geven. Je moet de film echt zelf gaan bekijken en versteld staan van wat je voorgeschoteld krijgt.

boem

Als je de trailers heb bekeken hoef ik hier niet meer lang te gaan vertellen dat de actie in Mad Max werkelijk geniaal is. Scene na scene gebeuren er zulke geweldige stunts en explosies, dat je elke keer met open mond zit te kijken. Zoals ik al zei, de hele film is één grote achtbaanrit van vuur, vette auto’s en geweld. Met als toppunt de ”podium” bolide van Immortan Joe, waar een gast de hele rit op een vuurspuwende gitaar loopt te rammen. What else do we need?

Wat mij betreft is de gestoorde wereld het absolute hoogtepunt van deze Mad Max. Miller verteld helemaal niks. Je word er midden in gegooid zonder enige uitleg en dat maakt alles juist zo veel toffer. Zo zit er bijvoorbeeld een shot in van een paar seconde, waarbij je een soort van vreemde wezens op stokken door een moeras ziet lopen. Ik vond dit er zo tof uitzien en wilde hier meteen zo graag meer van weten, maar meer krijg je niet. Je blijft dus met verbazing en verwondering achter en wilt daardoor alleen maar meer zien van de gestoorde wereld van Max.

knallen

Mad Max: Fury Road is misschien wel de actie film van het jaar. De film heeft mij compleet weggeblazen met zijn ongekende actie en de compleet gestoorde wereld dat ik er alleen maar meer van wil. Laten we met z’n alle hopen dat de film het goed gaat doen en dat George Miller snel een vijfde deel kan gaan maken. Tot die tijd ga ik ook maar eens even de oude Mad Max films bekijken. Wat jullie moeten doen is naar de bioscoop rennen om deze film te gaan checken, hij is geweldig. Hieronder nog een keer de geniale trailer als ik je nog niet heb weten over te halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s