Een dagje op het Imagine film festival! The Answer & Honeymoon.

Nog nooit was ik op een film festival geweest. Ik heb me er nooit echt in verdiept omdat ik altijd het gevoel had dat er alleen maar ”rare” kleine en hele moeilijke films zouden draaien. Totdat een vriend met het idee kwam om eens een dagje naar het Imagine film festival in Amsterdam te gaan. Het bleek een uitstekend idee. Het Imagine film festival draait onder andere om science-fiction en horror, twee van mijn favoriete genres en we hebben besloten om ook twee films te gaan kijken die in die rijtjes thuis horen. Uiteindelijk was het een hele toffe dag en zal ik hier wat meer over de twee films die ik gezien heb vertellen.

imagine eye

the answer posterThe Answer

De eerste film die we hebben mogen aanschouwen was The Answer, de aller eerste film van regisseur Iqbal Ahmed. The Answer is een zogenaamde low-key (weinig overdreven special effects, iets dichter bij de ”waarheid”) science-fiction film die het verhaal verteld van de teruggetrokken Bridd Cole (gespeeld door Austin Hébert) en zijn zoektocht naar zijn eigen identiteit. Als hij op een dag een pakketje van zijn overleden moeder krijgt en zijn baas dood in zijn appartement aantreft begint voor Bridd en zijn vrouwelijke collega Charlotte (waar hij uiteraard smoorverliefd op is, gespeeld door de helaas behoorlijk irritante Alexis Carra) de zoektocht naar de waarheid. Achtervolgt door een stel gemaskerde en gewapende mannen moeten Bridd en Charlotte uitzoeken wat er nu allemaal aan de hand is. Dat is zo’n beetje het verhaal kort samengevat. Veel meer zal ik er niet over vertellen hier want ik heb zo het idee dat vrijwel niemand van jullie deze film gaat zien. Ooit. Het was kort gezegd geen al te beste film.

Maar waar ik wel graag iets meer over wil vertellen is het interview dat de regisseur van de film na afloop aan ons gaf. Hij was aanwezig op het festival en deze voorstelling was dan ook de wereldpremière van zijn film, dat is dan wel weer iets leuks om bij geweest te zijn. Het toffe van het interview met de beste Iqbal was dat je een veel beter beeld kreeg van de film. Als ik puur en alleen de film had gekeken zonder enige achtergrond informatie had ik hem hier afgebrand. Het was simpelweg gewoon geen al te beste film. Maar doordat de regisseur er zelf wat over kwam vertellen na afloop werd het toch een stukje dragelijker. Zo vertelde hij dat er vrijwel geen budget voor de film was. Hij heeft alles zelf geschreven en moest ook alles zelf regelen. Iets wat ons opviel waren de mooie plaatjes en shots van de natuur en dan is het leuk als de regisseur verteld dat de film geschoten is in zijn geboorteplaats. Hij heeft wat rond gebeld bij kennissen en vrienden en zo heeft hij alle locaties om de film te schieten weten te regelen. Hetgeen waar ik me tijdens de film het meest aan stoorde waren de acteurs, die speelde naar mijn mening op sommige momenten ronduit slecht. Maar als je dan van de regisseur te horen krijgt dat er vrijwel geen budget voor de film was begrijp je dat er geen grote acteurs voor te stikken waren.

MaskedManLeaderCloseBrighter_1439

Jammer genoeg viel de film behoorlijk tegen en zal ik deze niet zo snel aan iemand aanraden, maar het interview met de regisseur na afloop was heel erg tof en dit maakte de film voor ons een stukje leuker. Het is heel erg interessant om meer inzicht in het hele proces van het maken van een film te krijgen van iemand die er midden in zit. Uiteindelijk hebben we ons prima vermaakt dus.

honeymoon posterHoneymoon   

Voor de tweede film van de dag stond ik iets meer te springen. Honeymoon is een kleinschalige horrorfilm over een pasgetrouwd stelletje dat op huwelijksreis gaat naar een familiehuis in het bos. De film begint heel erg zoetsappig, Bea (gespeeld door Rose Leslie, bekend als Ygritte uit Game of Thrones) en Paul (gespeeld door Harry Treadaway uit de tv-serie Penny Dreadful) zijn smoorverliefd en niks lijkt een heerlijke huwelijksreis in de weg te staan. Totdat Bea op een nacht midden in het bos naakt gevonden word door Paul. Ze lijkt te hebben geslaapwandeld maar al snel word het duidelijk dat er iets meer aan de hand is. Ik ga voor deze film niks meer verklappen over het verhaal, want in vergelijking met The Answer kan ik deze film wel aan iedereen die van horror houdt aanraden! 

Wat heb ik een partij zitten genieten van deze uitermate griezelige film zeg. De film zit boordevol met sfeer en de spanning word ontzettend goed steeds meer opgebouwd. Je weet als kijker ook niet wat er nou allemaal aan de hand is en je krijgt een steeds slechter gevoel. Heel erg sterk gedaan. Ook de twee hoofdrol spelers zetten een uitstekende rol neer. Nog een leuk feitje, de cast van de film bestaat ook maar uit vier acteurs. Naarmate de film zijn einde nadert word steeds meer duidelijk over wat er nou precies met Bea gebeurd is en er komt ook de nodige smerigheid bij kijken! Heerlijk! Een heel mooi detail was toen het echt ranzig begon te worden er wat mensen opstonden uit hun stoel en naar de dichtstbijzijnde deur liepen! Ze kwamen ook niet meer terug. Honeymoon is een steengoede horrorfilm die je op het puntje van je stoel houdt en je af en toe een verafschuwend schreeuwtje laat schreeuwen. Een heel erg knappe prestatie van regisseuse Leigh Janiak, waarvan ook dit haar eerste film is. Petje af, ik heb oprecht heel erg zitten genieten van Honeymoon, hou je van horror en kan je ook tegen een behoorlijk beetje ranzigheid? Ga deze film kijken!

ygritte what are u doing

Al met al heb ik ontzettend genoten van het Imagine film festival en had ik graag meer films en activiteiten gecheckt. Helaas gaat dat dit jaar niet meer lukken maar dan moeten we volgend jaar maar weer terug komen! Dat gaat zeker gebeuren!

imagine_fantastic_film_festival_banner.preview

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s