Kingsman: The Secret Service Review (mini spoilers)

Kingsman posterToen ik deze week klaar ging zitten voor Kingsman van regisseur Matthew Vaughn en de film opende met Money for Nothing, van mijn all time favoriete band Dire Straits kon de film voor mij al niet meer stuk. Ik ben blij te kunnen vertellen dat dat gevoel helemaal niet meer weg is gegaan. Kingsman: The Secret Service is awesome.

De film draait om de Kingsman. Een geheime spionage en special ops organisatie die bestaat uit Gentleman, uiterst goed getrainde super spionnen met klasse. Als één van de Gentleman om het leven komt, moet de organisatie opzoek naar een nieuwe en komen ze uit bij de jonge Eggsy (Taron Egerton, in een van zijn eerste echt grote rollen, en hij doet het uitstekend). Zo begint de zware training om een Gentleman te worden voor Eggsy terwijl ook slissende super schurk Valentine (een briljante rol van Samuel L. Jackson) steeds gevaarlijker word. Meer zal ik wederom niet uit de doeken doen over het verhaal. Daar moet je de film voor gaan kijken.

Een groot gedeelte van de film gaat over de training die de jonge recruits moeten volgen en daar ben ik blij om. Van tevoren had ik verwacht dat het vooral over het stoppen van Valentine zou gaan, zoals in de meeste films. Maar juist het gedeelte waarin we de zware training zien werkt heel erg goed en vond ik heel erg tof uitgewerkt. Ook zit de film vol met toffe karakters en acteurs, een zeer fijn staaltje casting. Colin Firth als Galahad (alle Gentleman hebben oud Engelse ridder namen) is een ultieme badass, Mark Strong als computer genie is tof en Michael Caine als bevelhebber Arthur. Alles werkt uitstekend en iedereen speelt met verve. Een genot om naar te kijken.

Galahad en Eggsy in de gadgetkast.
Galahad en Eggsy in de gadgetkast.

Kingsman is een ode aan oude spionage films, zoals de James Bond films van weleer. De film is gevuld met gekke gadgets, over de top actie, een ietwat vreemde bad guy en een gigantische dosis humor. Ik heb me kapot gelachen om de slissende Valentine, in elke zin tekst die Jackson had zat wel een woord met de S of de F, en het bleef grappig. Maar de echte kersen op de taart zijn de actie scenes. Ondersteund door heerlijke muziek en lekker veel over de top geweld, wat een beetje doet denken aan Matthew Vaughn’s eerdere film Kick-Ass, het levert geweldige scenes op en je krijgt er geen genoeg van. Zo zit er een scene in die zich afspeelt in een kerk, met een vechtscene die zijn weerga niet kent, met een geweldige gitaarsolo op de achtergrond gaat iedereen helemaal los. Meer zal ik niet spoilen maar als je de film gaat kijken weet je wel waar ik het over had. Die scene blijft wel hangen om het zo maar te zeggen. Heerlijk. Er zitten stukjes in dat het behoorlijk absurd word, maar dit past juist goed bij de film en ik vond het allemaal heel goed werken.

Ik heb ontzettend genoten van Kingsman: The Secret Service. Het is een geweldige trip vol actie en humor die mij geen seconde verveeld heeft. De acteurs spelen stuk voor stuk geweldig. De film zit vol met heerlijke muziek en de actie is werkelijk genieten geblazen. Ben je op zoek naar een ode aan de spionage films van vroeger, of een lekker avondje uit met humor en een hoop toffe actie? Met Kingsman: The Secret Service ga je je gegarandeerd dik vermaken. Een heerlijke film.

Colin Firth als Harry ''Galahad'' Hart.
Colin Firth als Harry ”Galahad” Hart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s