Gaming in 2014. Een terugblik(je) & mijn persoonlijke top 10!

Het einde van het jaar nadert sneller en sneller, en terwijl de sneeuw van ´´derde kerst dag´´ voor mijn raam langs dwarrelt leek het mij leuk om eens kort op 2014 terug te kijken. Om te beginnen op het gebied van videogames. Ik ben altijd een groot fan van top en flop lijstjes, dus ik zal ook mijn persoonlijke top 10 met jullie delen!

Terugblik(je)

2014 was voor mij het jaar waarin de next gen consoles floreerde. De meeste tijd achter mijn televisie heb ik doorgebracht op mijn gloednieuwe Playstation 4 die ik begin van dit jaar binnen heb weten te hengelen via Amazon. Dat was nog een hele klus, omdat de console zo’n beetje overal compleet uitverkocht was. Uiteindelijk is het mij gelukt om hem vanuit Engeland over te laten komen. Toch was het nog geen absoluut topjaar als het op games voor de next gen aankwam. Het aanbod was vooral games die ook nog op de oude generatie uitkwamen, en dus niet specifiek voor de next gen consoles waren ontwikkelt. Maar toch heb ik flink genoten van mijn Playstation 4, er is genoeg moois uitgekomen om mijn top 10 mee te vullen en er zijn aardig wat uurtjes mee verloren gegaan.

PlayStation4

Ook heb ik sinds de kerst eindelijk Nintendo’s WiiU naast mijn tv staan en ik kan dus niet wachten om ook daar veel games op te gaan spelen. Eentje heeft het in ieder geval nu al tot in mijn top 10 geschopt! 2014 was al met al een prima gamejaar, maar ik kijk vooral nu al heel erg uit naar al het moois wat er volgend jaar aan zit te komen. Met titels als Bloodborne, Uncharted 4 en mijn persoonlijke favoriet Star Wars: Battlefront die allemaal op het programma staan lijkt het nu al een groot feest te worden. Genoeg om naar uit te kijken dus!

Welcome to the family!
Welcome to the family!

Top 10:

Daar gaat ie dan, mijn persoonlijke top 10 videogames van 2014! Ik heb er lang en hard over na moeten denken maar het is gelukt. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik een heel klein beetje vals ga spelen, er staat bijvoorbeeld een game in die officieel vorig jaar al uitgekomen is. Maar ik heb hem pas dit jaar kunnen spelen, en voor mij was het dus een game van dit jaar! Een kleine cheat dus. Dan weten jullie dat. Lets go!


download (1)

10: Wolfenstein: The New Order: Een heerlijk lineaire shooter op rails, waarbij ik vooral de setting heel erg tof vond, wat als Duitsland de Tweede Wereldoorlog had gewonnen? Ook het verhaal was prima te pruimen en de schietactie speelde heerlijk weg.


download (2)

9: FIFA 15: Elk jaar weer een verplicht nummertje voor mij. De voetbalgame van EA was ook dit jaar weer geniaal. Elk deel word er weer meer toegevoegd en word het voetbal realistischer dan het jaar ervoor. Tofste toevoeging van dit jaar vond ik de sfeer in de stadions.


download (3)

8: Assassins Creed: Black Flag: De game waar ik het net over had. Eigenlijk vorig jaar al uitgekomen maar ik heb hem pas dit jaar kunnen spelen. Naar mijn mening een van de tofste delen in de serie. Hij deed veel anders dan de andere delen en de setting in de Caraïben werkte ontzettend goed. Ook zag de game er op de next gen consoles fenomenaal uit.


download (4)

7: Mariokart 8: De game die ik dus pas net in huis heb, heeft het nu al tot plek zeven geschopt. Wat een heerlijke partygame. Nog nooit heeft Mariokart er zo mooi uitgezien en zo lekker gespeeld. Met de onlinefuncties weet ik zeker dat ik deze nog een hele lange tijd zal blijven spelen.


Pokémon-Omega-Ruby

6: Pokémon Omega Ruby: Een ”nieuw” deel in de pokémon serie doet het bij mij altijd goed. Dit keer is het een remake van de oude Ruby en Sapphire games en laat ik die nou precies nooit gespeeld hebben. Dat maakt deze game voor mij natuurlijk nog een stuk toffer. Voor mij voelt het als een nieuw deel. Ook ziet het er toch allemaal weer een stuk toffer en slicker uit. Het is wachten op de Pokémon waar we allemaal van dromen, met alle gebieden en generaties in één game. Fingers crossed. Tot die tijd vermaak ik me prima met Omega Ruby.


388366_front

5: Call of Duty: Advanced Warfare: Het is Sledgehammer gelukt. Call of Duty zit weer in mijn console. Ik heb het al eerder over de game gehad en hou het hier dus kort. Een heerlijk nieuw deel wat mij weer terug gehaald heeft naar het online slagveld. Vol met toffe nieuwe toevoegingen.


hearthstone-logo-975x408

4: Hearthstone: Heroes of Warcraft: Een free to play card game op nummer vier, dat kan alleen maar Blizzard zijn. Nog nooit speelde ik online card games op mijn computer. Totdat Blizzard met Hearthstone kwam. Via een website won ik een betacode en sindsdien ben ik nooit meer gestopt met spelen. Alles klopt aan Hearthstone, de kaarten zijn tof, het spel is simpel maar kan o zo moeilijk en strategisch zijn, de potjes zijn snel en nooit saai. Petje af voor Blizzard. Ook de net uitgebrachte expansion Goblins & Gnomes is fantastisch. Hearthstone heeft flink wat gametijd van mij opgeslokt en zal dat ook blijven doen.


download (5)

3: Alien Isolation: De enige survival horror game die mij dit jaar echt de stuipen op het lijf gejaagd heeft. Ook een game die de sfeer van de films werkelijk fenomenaal overbrengt naar de speler. Alles was werkelijk tot in de puntjes verzorgt, waardoor de sfeer in de game geweldig is. De geluiden, de ouderwetse look van alle apparatuur aan boord van het spacestation. Alles zorgt ervoor dat je je helemaal moederziel alleen voelt terwijl je opgejaagd word door de meest brute moordmachine uit de Science Fiction. De piepjes van de motionsensor vergeet ik nooit meer.


_-Dark-Souls-II-Xbox-360-_

2: Dark Souls II: Het eerste deel heb ik ooit een keertje gekocht in een impuls en al snel weer terug gebracht. Ik dacht dat de game niks voor mij zou zijn. De Dark Souls serie staat bekend als een van de moeilijkste games van de afgelopen jaren. Maar voor deeltje twee ben ik gaan zitten. Heb ik de tijd genomen en ben ik er echt ingedoken. En wat een geweldige ervaring was dat. Nog nooit heb ik in een game zo’n gelukzalig gevoel gekregen als ik weer een eindbaas verslagen had waar ik al een week op vast zat. Ook de duistere wereld van Dark Souls II is betoverend. Ik heb de game nog steeds niet helemaal uitgespeeld en ik weet ook niet of me dat ooit gaat lukken, maar wat een geweldige game is het. Ik twijfel nog of ik de HD remake voor de Playstation 4 ga kopen aankomend jaar. Maar ik weet in ieder geval zeker dat ik Bloodborne, van dezelfde studio, meteen in huis ga halen.


WoD-US-NormalBoxArt

1: World of Warcraft: Warlords of Draenor: Daar is ie dan, mijn nummer 1 van dit jaar. Blizzard heeft het weer geflikt. Ook op deze game ben ik even geleden al dieper ingegaan dus ik hou het kort. Naar mijn mening één van de tofste uitbreidingen voor World of Warcraft in de afgelopen 10(!) jaar. Ik ben weer helemaal terug van weggeweest met mijn Dwarf Hunter en niet weg te slaan uit Draenor. Voor mij de absolute nummer 1.


Dat was hem dan. Mijn persoonlijke top 10 videogames. Natuurlijk ga ik mijn persoonlijke top 10 films ook nog met jullie delen, maar die bewaar ik nog eventjes. Wat ik wel heel tof zou vinden is om jullie top 10 (of top 5, of wat mij betreft top 3, wat maakt het uit) videogames te horen! Dus als je er zin in heb, laat even een berichtje achter op Facebook of iets dergelijks! Zou ik tof vinden!

5 reacties op ‘Gaming in 2014. Een terugblik(je) & mijn persoonlijke top 10!

 1. Als reactie zal ik maar eens aftrappen met mijn persoonlijke top 10 van het afgelopen jaar.

  10: Mario Golf: Wold tour
  Geen hele bijzondere game, maar wel een waar ik tijdens mijn vakantie heel veel plezier aan heb beleefd.

  9: Assassin’s Creed Unity
  Pas net twee dagen in huis maar toch al flink weggeblazen door het Parijs gecreerd door Ubisoft. Een voordeel: Geen bugs voor mij. Alles is al gepatched.

  8: Middle-Earth: Shadow of Mordor
  Net als de nummer 10 een game waarin je je kan verliezen in een flinke wereld. Vooral de duistere setting van Mordor deed het hem voor mij. Helaas is de hoofdpersoon nog al generiek en kan ik er niet echt binding mee vinden.

  7: Hearthstone: Heroes of Warcraft
  Fantastisch uitgewerkte cardgame die tijdens de komende schoolperiode weer tijd in beslag zal nemen.

  6: Southpark: The Stick of Truth
  Lekkere RPG waarmee je je zo’n 12 uur in een echte aflevering waant. Had van mij ietsje uitgebreider gemogen en dan had hij zeker in de top 5 beland. Er vette game.

  5: The Last of us: Remastered
  Eigenlijk een game uit 2013, maar compleet nieuw voor mij. Nog niet veel in kunnen spelen, maar de de sfeer is fantastisch. En de apocalypse kan mij niet vroeg genoeg beginnen.

  4: World of Warcraft: Warlords of Dreanor
  Het levelen naar 100 vond ik vet genoeg om de nieuwe uitbreiding van WOW een vierde plek te geven. Na mijn stage ga ik een nieuwe level 90 kopen en hoop ik weer vol de wereld in te kunnen duiken.

  3: Fifa 15
  De game die standaard ieder jaar met veel plezier het meeste speel van alle games. Ook dit jaar alweer heel veel uur in gestoken, helaas loopt niet alles vlekkeloos, maar vind ik hem toch weer beter dan zijn voorganger.

  2: Mario Kart 8
  De eerste Mario Kart in HD! Voor een grote Nintendo fan is er bijna niks leukers voor te stellen dan dat. Vooral de grote diversiteit in de tracks, nieuw !ZELDA! DLC, en een heerlijke online-modus hebben ervoor gezorgd dat deze game grijs wordt gespeeld.

  1: Pokémon Alpha Sapphire
  Na het grote succes van Pokémon X & Y was ik wat sceptisch over de remake van, volgens vele, de beste Pokémon ooit gemaakt. Echter na het opstarten van de game heb ik er inmiddels heeeeeel veel uur ingestoken en ben ik begonnen aan een grote quest: Een volledige Pokédex… Wish me luck!

 2. Als reactie zal ik maar eens aftrappen met mijn persoonlijke top 10 van het afgelopen jaar.

  10: Mario Golf: Wold tour
  Geen hele bijzondere game, maar wel een waar ik tijdens mijn vakantie heel veel plezier aan heb beleefd.

  9: Assassin’s Creed Unity
  Pas net twee dagen in huis maar toch al flink weggeblazen door het Parijs gecreerd door Ubisoft. Een voordeel: Geen bugs voor mij. Alles is al gepatched.

  8: Middle-Earth: Shadow of Mordor
  Net als de nummer 10 een game waarin je je kan verliezen in een flinke wereld. Vooral de duistere setting van Mordor deed het hem voor mij. Helaas is de hoofdpersoon nog al generiek en kan ik er niet echt binding mee vinden.

  7: Hearthstone: Heroes of Warcraft
  Fantastisch uitgewerkte cardgame die tijdens de komende schoolperiode weer tijd in beslag zal nemen.

  6: Southpark: The Stick of Truth
  Lekkere RPG waarmee je je zo’n 12 uur in een echte aflevering waant. Had van mij ietsje uitgebreider gemogen en dan had hij zeker in de top 5 beland. Er vette game.

  5: The Last of us: Remastered
  Eigenlijk een game uit 2013, maar compleet nieuw voor mij. Nog niet veel in kunnen spelen, maar de de sfeer is fantastisch. En de apocalypse kan mij niet vroeg genoeg beginnen.

  4: World of Warcraft: Warlords of Dreanor
  Het levelen naar 100 vond ik vet genoeg om de nieuwe uitbreiding van WOW een vierde plek te geven. Na mijn stage ga ik een nieuwe level 90 kopen en hoop ik weer vol de wereld in te kunnen duiken.

  3: Fifa 15
  De game die standaard ieder jaar met veel plezier het meeste speel van alle games. Ook dit jaar alweer heel veel uur in gestoken, helaas loopt niet alles vlekkeloos, maar vind ik hem toch weer beter dan zijn voorganger.

  2: Mario Kart 8
  De eerste Mario Kart in HD! Voor een grote Nintendo fan is er bijna niks leukers voor te stellen dan dat. Vooral de grote diversiteit in de tracks, nieuw !ZELDA! DLC, en een heerlijke online-modus hebben ervoor gezorgd dat deze game grijs wordt gespeeld.

  1: Pokémon Alpha Sapphire
  Na het grote succes van Pokémon X & Y was ik wat sceptisch over de remake van, volgens vele, de beste Pokémon ooit gemaakt. Echter na het opstarten van de game heb ik er inmiddels heeeeeel veel uur ingestoken en ben ik begonnen aan een grote quest: Een volledige Pokédex… Wish me luck!

 3. Game Top 5
  1. Last of us: Remastered / Left behind
  2. Southpark: The Stick of Truth
  3. Pokémon: Alpha Sapphire/Omega Ruby
  4. Middle-Earth: Shadow of Mordor
  5. Assassin’s Creed: Unity

 4. Heerlijk stukje tekst weer Kev en een toffe top 10. Ik heb niet echt een lijstje van 2014 omdat ik dit jaar zo min mogelijk games heb gekocht en weinig verschillends heb gespeeld. Er zijn wel games die ik enorm graag wil gaan spelen als ik weer een keertje thuis ben 🙂

  6. NBA 2K15(of 16 dan misschien al)
  5. Far Cry 4
  4. No Man’s Sky
  3. Project CARS
  2. The Division
  1. Uncharted 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s