CoD Advanced Warfare & WoW Warlords of Draenor

Na het meesterwerkje Interstellar heb ik helaas niet echt tijd gehad om veel nieuwe (noemenswaardige) films te kijken. Doordat het einde van het jaar dichterbij komt en de drukte bij ons in de bioscoop behoorlijk toeneemt met veel grote releases word het lastiger om de films zelf te bekijken. Nu is november ieder jaar ook de maand waarin de grootste games uitgebracht worden en was dat dit jaar niet anders. Nu dacht ik dus dat ik jullie daar misschien wel een beetje mee lastig zou kunnen vallen, dus vandaag eentje voor de gamers. Met name twee releases waren voor mij speciaal, twee series die ik al tijden (jaren) speel kwamen met een nieuw deel, Call of Duty en World of Warcraft.

Call of Duty: Advanced Warfare

Call of Duty is een serie die ik al speel sinds het befaamde vierde deel, Modern Warfare. Een tijd lang was CoD de first person shooter bij uitstek, bijna iedereen die een console had en die ik kende, speelde de game. Maar met steeds nieuwe delen, die volgens vele maar weinig toevoegde en veranderde en een steeds ouder ogende engine verloor de serie een hoop fans en kreeg CoD steeds meer een slechte naam. Het werd gezien als een game voor twaalf jarige schreeuwende jochies, en de ”echte” gamers bleven weg. Ook ik merkte dat ik per nieuw deel minder en minder ging spelen. Met als dieptepunt CoD: Ghosts van vorig jaar. Eigenlijk ben ik na dat deel volledig afgehaakt en speelde ik een jaar geen Call of Duty meer.

call-of-duty-advanced-warfare-walkthrough

Advanced Warfare moest voor mij dus wel wat in huis hebben, wilde het mij terug halen naar de serie. Ik kan nu alvast zeggen dat ze daar in geslaagd zijn.  Inmiddels ben ik over gestapt op de Playstation 4 (voorheen speelde ik jaren op mijn oude Xbox 360) en AW zou dus de eerste CoD zijn die ik op de next-gen ging spelen. De graphics zijn het eerste wat opvalt als je de game voor het eerst speelt. De engine heeft een flinke opknap beurt gehad. Het is nog steeds niet de mooiste game die ik op mijn Playstation gezien heb, maar wel een flinke stap vooruit voor de serie. Ook over de launch zelf was ik prima te spreken. Veel grote games hebben flinke problemen als ze voor het eerst in de winkels liggen, vooral als er veel mensen online gaan, maar bij deze CoD heb ik niet al te veel problemen gehad.

Maar hetgeen dat er opnieuw voor gaat zorgen dat ik deze game weer een behoorlijk tijdje zal blijven spelen is natuurlijk de gameplay. AW zit voor een CoD behoorlijk vol met vernieuwing. Zo is het toevoegen van de exosuit een gamechanger. De gameplay is door het springen en sliden nog sneller en dynamischer geworden. Vooraf was ik bang of het allemaal wel lekker zou werken, maar het speelt werkelijk heerlijk. AW is absoluut geen perfecte game. Natuurlijk zitten er weer campers in, heb je af en toe tergende lagg, en zijn er bepaalde wapens overpowered. Maar AW heeft mij terug gehaald naar de CoD serie. Ik kan weer heerlijk mijn potjes Free for All spelen, en (proberen te) ownen in Domination met mijn vrienden. Petje af voor Sledgehammer Games.

Warlords of Draenor

vanillaInmiddels is het ongeveer tien (!!) jaar geleden dat mijn moeder thuis kwam met een exemplaar van World of Warcraft. De game was overal compleet uitverkocht en in een laatste wanhoopspoging vroeg ik aan mijn moeder om een oogje op het spel te houden toen ze een dagje ging winkelen. En ja hoor, ergens in een winkeltje in Zeist hadden ze er nog één. Sindsdien ben ik eigenlijk nooit meer (echt) weggegaan uit Azeroth, de online wereld van Blizzard’s MMORPG (Massive Multiplayer Online Roleplaying Game).

maxresdefaultInmiddels twee accounts en vier uitbreidingen verder zijn we aangekomen bij Warlords of Draenor. De vijfde uitbreiding neemt ons mee terug in de tijd, naar de gloriedagen van de Orcs op hun planeet Draenor. We zien karakters die de meeste mensen alleen kennen van de oudere delen in de Warcraft serie, zoals Gul’dan en Grommash Hellscream. Een slimme zet van Blizzard, want met de verschillende Warlords krijgt WoW weer een groep echte badguys. Dat was in de afgelopen expansion Mists of Pandaria een van de zwakkere dingen. Ook heeft de game een flinke poetsbeurt gehad. Alle spelers hebben nieuwe karaktermodellen gekregen, en ook de gebieden in Draenor zien er stuk voor stuk prachtig uit. World of Warcraft mag dan een wat oudere game zijn, door het stijltje dat gebruikt word ziet het er nog steeds heerlijk uit.

Het is goed om weer terug te zijn in Azeroth. Tijdens Mists of Pandaria heb ik meerdere keren een pauze genomen van WoW, maar met Warlords of Draenor heeft Blizzard een uitbreiding afgeleverd die mij volledig terug heeft gehaald. De launch ging helaas niet van een leien dakje, maar inmiddels loops alles soepeltjes. De game gaat weer een beetje terug naar zijn roots, zo kun je bijvoorbeeld niet vliegen op Draenor. Het klinkt suf, maar de wereld word er een stuk levendiger door. Overal gebeurt wat, overal kom je andere spelers tegen en er is meer dan ooit te doen als je het maximale level 100 hebt bereikt. Samen met mijn vrienden van onze eigen Dragon Clan zullen er nog vele uurtjes verloren gaan in Warlords of Draenor. Op naar die epic gear voor mijn hunter!

WoWScrnShot_111214_235619
Drukte vlak voor de release van WoD.
WoWScrnShot_112414_133939
Je eigen basis met Garrisons.
WoWScrnShot_112414_132734
Één van de nieuwe Dungeons in WoD.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s