A Walk Among the Tombstones, Fury & Annabelle

Het was weer gezellig druk de afgelopen week met de herfstvakantie bij ons in de bioscoop dus heb ik even wat minder tijd gehad om te schrijven. In de tussentijd heb ik nog wel wat films gekeken waar ik nu wat over kan vertellen! A Walk Among the Tombstones, Fury, met Brad Pitt en de horrorfilm Annabelle, met de gelijknamige pop in de hoofdrol. Dus dan rest er maar één vraag. Gaan kijken of lekker overslaan?

A Walk Among the Tombstones

tombstones posterEen nieuwe actie thriller met een donker randje en met Liam Neeson in de hoofdrol. Mede door de duistere sfeer in de trailer keek ik behoorlijk uit naar de nieuwe film met de held uit het briljante Taken. Liam Neeson speelt Matt Scudder. Een ex-politieagent met een drankprobleem en een donker verleden, die inmiddels privé detective is geworden en donkere zaakjes voor mensen oplost. Zo komt hij uit bij Kenny Kristo (Dan Stevens), wiens vrouw ontvoert en vermoord is. Kenny vraagt hem de daders op te sporen en naar hem te brengen. Eerst weigert Matt, maar uiteindelijk gaat hij akkoord en raakt hij verstrikt in een duister kat en muis spel met de moordenaars.

Een sterk punt aan de film vond ik dat de mensen waar Scudder voor werkt, zelf ook niet al te vriendelijke gasten zijn. Zo is Kenny een drugsdealer en zo zitten er nog meer karakters in de film. Hierdoor laat de film goed zien dat er altijd wel een groter kwaad is. Dit vond ik een heel interessant gegeven en dat werkte goed in deze film. Ook het camerawerk en de donkere filter die over de hele film lijkt te hangen werken goed en zorgen voor een lekker sfeertje.

Natuurlijk zijn er ook wel wat dingen aan te merken op de film, zo kom je er niet achter waarom de bad guys doen wat ze doen. Dit blijft eigenlijk totaal onbeantwoord terwijl ik daar wel graag achter had gekomen. Ook merk je wel dat Liam Neeson inmiddels behoorlijk getypecast (altijd dezelfde soort rollen) word. Er zit een scene in met een telefoongesprek wat wel heel erg leek op de beroemde scene uit Taken. Nou is dat natuurlijk niet zo heel erg, want Neeson is er goed in, maar toch zal ik hem ook wel weer in een andere rol willen zien. Al met al is A Walk Among the Tombstones een lekkere donkere thriller geworden die prima wegkijkt. Geen hoogvlieger maar ook absoluut niet slecht. Prima voor een avondje vermaak.

liam kickin ass

Fury  

fury posterEen maand geleden ben ik met mijn vriendin naar Normandië geweest om daar alles over de landingen van de tweede wereldoorlog te bekijken. Extra interessant is het dus als er een film uitkomt over deze oorlog waarvoor ik al sinds ik een kleine Kevin was een grote fascinatie heb. Fury speelt zich af aan het einde van de oorlog middenin Nazi Duistland en vertelt het verhaal van Sergeant Don ”Wardaddy” Collier, gespeeld door Brad Pitt, die het bevel heeft over een Sherman tank en zijn crew van vier man. ”Bible” (Shia LaBeouf), ”Gordo” (Michael Peña) en ”Coon-Ass” (Jon Bernthal) zijn al sinds het begin van de oorlog samen en hebben een hoop ellende meegemaakt. Als een lid van de crew om het leven komt worden ze opgescheept met rookie Norman Ellison (Logan Lerman) en moeten ze zien te overleven.

De film laat fantastisch zien hoe ellendig oorlog wel niet is. Alles is vies, kapot, dood, verderf en alles wat de mannen hebben zijn elkaar. Dit werkt ontzettend goed, helemaal omdat de karakters stuk voor stuk geweldig neergezet worden door alle acteurs. Van Pitt verwacht je dit wel een beetje, maar alle overige acteurs verraste mij enorm. Vooral de optredens van Shia LaBeouf en Jon Bernthal springen er uit. Ook de actie en het geluid in de film zijn werkelijk fenomenaal. De actie is keihard en rauw in beeld gebracht, je ziet eigenlijk bijna alles. De gevechten tussen de tanks maak je met open mond mee. Elke raket en kogel die langs scheert en afketst op het metaal van de tank knijp je je ogen bij dicht. Ongelooflijk goed gedaan en mega spannend. De film wisselt de wat rustigere momenten ook goed af met de actie. Nog nooit eerder heb ik een film gezien die een verhaal vanuit een tank vertelt en dat maakt Fury uniek.

Als je een actiefilm verwacht waarbij je lekker achterover kunt zitten en waarbij de oorlog wat geromantiseerd word kom je van een koude kermis thuis als je Fury gaat bekijken. De film is behoorlijk heftig maar dat maakt hem absoluut niet minder goed. De film laat zien dat oorlog absoluut geen pretje is en vertelt ook nog een mooi verhaal over vriendschap en moed. Een absolute aanrader als je het mij vraagt, maar het zal geen film voor iedereen zijn.

fury crew

Annabelle

annabelle posterDe laatste film die ik nog even kort wil bespreken is Annabelle. De horrorfilm waar ik deze maand het meest naar uit keek. Annabelle is een prequel op het geniale The Conjuring van afgelopen jaar. En vertelt het verhaal over de bezeten pop Annabelle. Ik moet echt eerlijk en oprecht toegeven dat ik niet echt meer weet waar het verhaal over ging in deze film. Het enige wat ik kan zeggen is dat het mij totaal niet heeft weten te boeien. Ik heb eigenlijk nog niet veel vaker gehad dat ik het verhaal van een film ben vergeten, maar het was in Annabelle ook niet veel soeps helaas. Ik zal jullie er ook niet mee lastig gaan vallen.

Annabelle is voor mij een grote teleurstelling geworden. Het kwam niet eens in de buurt van het niveau van The Conjuring. Eigenlijk zat er voor mij maar één memorabele scene in. En dat is als de hoofdrolspeler vast komt te zitten in een lift en steeds op dezelfde verdieping uitkomt, dit was eigenlijk het enige stukje dat ik de film een beetje eng vond. En dat is toch wel het slechtste commentaar dat een horrorfilm kan krijgen. De rest van de scares en enge scenes zaten ook al in de trailer.

Ik zou lekker de bluray van The Conjuring in je dvd-speler stoppen als je een avondje lekker wilt griezelen. Het kleine kwartiertje dat Annabelle in The Conjuring zit is al enger dan de volledige film die ze heeft gekregen. Heel erg jammer en zonde voor ons horrorliefhebbers maar Annabelle zou ik lekker overslaan.

de pop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s