Into the Storm, Teenage Mutant Ninja Turtles & The Expendables 3

Afgelopen weken is er op film gebied niet al te veel moois uit gekomen. Het is een beetje de stilte na meesterwerkjes als Guardians of the Galaxy en de Apes. Toch zijn er 3 films die ik nog bekeken heb en waar ik toch wel wat over kan vertellen. Into the Storm, de nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles, en het derde deel van The Expendables. Moet je deze films gaan bekijken of lekker links laten liggen?

2zugyl7dvu

Into the Storm

Ik hou altijd wel van een lekkere sappige rampenfilm waarin de natuur zich afreageert op de mensheid en Into the Storm leek volgens de trailer zo’n film te gaan worden. In de trailers zagen we hoe gigantische tornado’s alles op z’n pad verwoestte dus ging ik er vol goede moed voor zitten. Helaas bleek het een alles behalve spannende rampen film.

De film vertelt het verhaal over een groepje tornado chasers die al tijden geen tornado meer hebben gefilmd, en bijna geen geld en tijd meer hebben om hun documentaire af te maken, maar uiteindelijk raken ze verzeild in een super tornado. Het is werkelijk waar een dunner dan flinterdun verhaaltje waar ik verder ook geen aandacht meer aan ga geven. Je zou denken dat de film ook niet om het verhaal hoeft te draaien maar om het tof in beeld brengen van de actie en de storm. Ook dit gebeurt helaas voor geen meter.

Meer dan de helft van de film gaat over het gezinnetje van de hoofdrol spelers met al het drama dat daarbij komt kijken. Helaas zijn de karakters totaal oppervlakkig en is het acteerwerk zwaar onder de maat. Richard Armitage doet nog zijn best om de vader van het gezinnetje enigszins geloofwaardig neer te zetten, maar het zegt genoeg als ik hem en Nathan Kress, die ik notabene ken van het hoogstaande iCarly (2007), de enige vind die fatsoenlijk spelen. Pas tegen het einde aan, als de superstorm eindelijk zijn screentime krijgt, word het een beetje spannend maar het is veel en veel te weinig voor een rampenfilm. De scene met de vuur tornado is dan wel weer tof, maar daar hadden we ook al wat van in de trailer gezien. Tenzij je heel erg hard gaat op rampenfilms, slecht acteerwerk en een zeer zwak verhaal wel kan waarderen zal ik Into the Storm lekker overslaan.

into_the_storm_ver5_xlg

Teenage-Mutant-Ninja-Turtles-posterTeenage Mutant Ninja Turtles

Toen ik hoorde dat er een nieuwe versie van de Ninja Turtles zou komen, waaraan onder meer Michael Bay mee zou werken, was ik niet heel erg enthousiast. Ook de eerste verhalen en reviews waren niet al te veel belovend, maar toch ben ik de film gaan bekijken. En laat ik meteen stellen dat deze film, in tegenstelling tot Into the Storm, wel deed wat ie moest doen, voor mij dan. 

Ik denk dat ik ook hier niet al te diep op het verhaal hoef in te gaan. Vier schildpadden en een rat muteren door onderzoek en een gek goedje in een lab en worden een soort super getrainde ninja vigilantes die zich in het riool onder New York verstoppen en de stad proberen te beschermen en veel pizza eten. Het is een wat lichtere kijk op superhelden en net als in de tekenfilms zit er behoorlijk wat humor in.

De hoofdrol word eigenlijk helaas niet gespeeld door de turtles, maar door Megan Fox als April O’neil. En daardoor lopen de Ninja Turtles eigenlijk een beetje tegen hetzelfde probleem aan als dat ik had bij Transformers. Er zit te veel gezeur en geneuzel in over April en haar menselijke vriendjes, net als dat het geval was bij Transformers. Wel moet ik zeggen dat de rol van Will Arnett geslaagd is. Hij zorgt bij de mensen voor de komische noot en dit werkt goed. Ook William Fichtner speelt een prima gemenerik en het kijkt, weer in tegenstelling tot Into the Storm, wel lekker weg. 

De scenes met de Turtles zelf en Meester Splinter zijn waarvoor je naar de film gaat en ik moet zeggen dat deze zeer geslaagd zijn. De gevechten zijn tof, de turtles hebben humor en stuk voor stuk karakter. Er zit zelfs een hele toffe actie scene in waarbij een vrachtwagen van een berg af stort en de Turtles het moeten oplossen. Dit gebeurt op zeer toffe wijze. Het enige wat zonde is is dat niet elke Turtle er even mooi uitziet. Zo vond ik Raphael (de rode) en Leonardo (de blauwe) er zeer tof uit zien, maar de andere twee waren wat aan de lelijke kant. Al met al heb ik me bij de Turtles wel prima vermaakt. Verwacht geen hoogstaand verhaal en diepe karakters, maar een film met toffe actie en humor en wat jeugdsentiment die heerlijk wegkijkt, dan zit je bij de Turtles prima.

tmnt-all

EX3-PosterThe Expendables 3

De laatste film die ik nog even wilde bespreken is het derde deel in de Expendables reeks. Voor degene die deze serie niet kennen, het eerste deel verscheen in 2010 en is bedacht door mister Sylvester Stallone himself. De Expendables zijn een groep huurlingen die de meest gevaarlijke missies op aarde uitvoeren voor bijvoorbeeld de overheid. Als ze geen oplossing meer zien, komen ze bij de Expendables uit.

Het leuke van deze films is dat de cast bestaat uit stuk voor stuk actiefilm helden die zichzelf eigenlijk niet meer zo serieus nemen en eigenlijk zichzelf persifleren in deze films. Daardoor zit er in elk deel een flinke dosis humor en herkenbare momenten wat de films zeer vermakelijk maakt, helemaal als je bekend bent met de andere films en karakters van de acteurs.

Voor elk deel worden er weer nieuwe acteurs opgetrommeld en deze keer zijn Harrison FordMel GibsonWesley Snipes en Antonio Banderas de voornaamste toevoegingen. Stuk voor stuk vond ik dat ze allemaal wat tofs toevoegde aan de film, Ford als de oude chagrijnige ambtenaar die uiteindelijk los gaat vanuit een helikopter is geniaal. Gibson speelt een oud lid van de Expendables die de slechte kant heeft gekozen. Snipes is een lichtelijk gestoorde messenwerper en Banderas een werkeloze moordmachine. Alle nieuwe ´´oudjes´´ zijn zeer geslaagd.

Ook hier geldt weer dat het verhaal er niet zoveel toe doet, maar ik zal het kort toelichten. De Expendables worden een beetje te oud en Barney Ross (Stallone) besluit om te verjongen (hier zit meteen de valkuil van de film, leg ik zo uit.), maar uiteindelijk komt hij erachter dat ze de oudjes nog steeds nodig hebben. Dat is in een hele kleine notendop het verhaal. Helaas werkt dat verjongen van het team averechts voor de film.

Een groot gedeelte zit je te kijken naar een team bestaande uit jongere, minder bekende acteurs en pas tegen het einde aan komt het oude team weer in actie. Je gaat naar deze film toe omdat je de oude helden nog een keer wilt zien knallen, en dit gebeurt pas weer tegen het einde. Als het dan weer gebeurt is het weer heerlijk, maar het is wat te weinig. Ook is het zonde dat de film twaalf jaar en ouder is geworden in plaats van zestien, wat de eerste twee delen waren, dat maakt de over de top actie toch iets minder grappig en tof om naar te kijken. Al met al is ook dit een vermakelijke actiefilm geworden, maar wel het minste deel in de serie. Prima voor een avondje popcorn vermaak, meer niet.

MV5BMTkzNTI3MTk5Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwODY0ODU5MTE@._V1__SX1857_SY924_

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s