E3 is aan!

De E3 (Electronic Entertainment Expo) is inmiddels in volle gang. En boy o boy, we hebben weer wat mooie dingen voorgeschoteld gekregen tijdens de persconferenties van afgelopen avond/nacht.

De E3 is het jaarlijkse grote feestje voor alles wat ook maar met videogames te maken heeft. Op deze beurs in Los Angeles worden de nieuwe games en projecten van de meeste ontwikkelaars getoond en word de gamer en pers lekker gemaakt met trailers en presentaties. De 4 grootste ”spelers”, Microsoft, EA, Ubisoft en Sony trappen traditiegetrouw af met hun persconferenties en deze hebben we gister gezien. Nintendo volgt vanavond nog, met een digitale presentatie.

Image

De verwachtingen waren dit jaar hoger gespannen dan afgelopen jaar, omdat de presentaties vorig jaar vooral om de nieuwe hardware draaide (PlayStation 4, Xbox One), maar er nu meer op de games gefocust zou gaan worden. Dit was ook zeker het geval. Microsoft trapte af met een vlotte presentatie, waarbij er eigenlijk puur en alleen games werden laten zien. In rap tempo volgde de titels elkaar op en het keek en luisterde lekker weg. Echt grote verassingen bleven echter uit. Eigenlijk alles wat werd laten zien was al wel bekend. Desalniettemin zaten er een paar toffe games tussen, zoals The Witcher 3, en de nieuwe Tomb Raider. Maar de tofste game was toch wel Assassins Creed Unity, waarvan een tof stuk Coop (meerdere spelers) gameplay werd laten zien. De setting in Parijs tijdens de franse revolutie klinkt fantastisch voor een Assassins Creed game en het zag er fenomenaal uit.

Image

De volgende conferentie was van EA en deze viel mij toch een beetje tegen. Vorig jaar op de beurs zagen we een mini teaser van Star Wars Battlefront, een game waar ik ongelooflijk naar uit kijk, en ik hoopte hier dit jaar meer van te zien. We kregen wel wat beelden van hoe de game in ontwikkeling is maar daar bleef het helaas bij. Verder was de gameplay trailer van de nieuwe Fifa wel weer cool. Dat is een game die bij mij altijd een zekerheidje is. Voor de rest was het bij EA heel erg veel sport games (UFC, Madden, Fifa) en games die nog maar net in ontwikkeling zijn, zo zagen we kleine stukjes van een nieuwe Mass Effect en een extreme race game van Criterion. Maar niet veel concreets. Jammer. De afsluiter was de nieuwe Battlefield: Hardline. Maar dat is ook een game waar ik totaal niet voor warm loop. Al met al viel EA wat tegen.

Ubisoft en Sony waren de laatste 2 conferenties en ook meteen de 2 interessantste. Van Ubisoft weten we de laatste paar jaar al dat ze elk jaar weer met toffe games komen en ook dit jaar was dat weer niet anders. The Division, FarCry 4 en Assassins Creed Unity zijn allemaal toppers, en wat er op de conferentie werd laten zien zag er werkelijk fantastisch uit. Ook The Crew (Racegame) en de verrassende afsluiter Rainbow Six Siege zagen er allebei niet verkeerd uit.

Image

Sony begon uiteindelijk als laatste (03:00 onze tijd) maar was ook wel degene waar ik het meeste naar uit keek, ik heb zelf natuurlijk een PlayStation 4 staan, en gelukkig werd ik uiteindelijk niet teleurgesteld. De presentatie was behoorlijk lang, en in het midden kakte het behoorlijk in, met veel geklets over Playstation TV en sharing, maar er werden ook veel games getoond. De nieuwe beelden van Destiny vond ik wat tegenvallen, maar er zaten ook aardig wat toppers tussen. Zo kijk ik enorm uit naar de nieuwe IP van From Software, de makers van Dark Souls, Bloodborne. Waarvan we een creepy CGI trailer te zien kregen. Ook de gameplay van Farcry 4 zag er ongekend mooi uit, met een prachtige setting in de Himalayas. Verder vond ik de aankondiging van de nieuwe Dead Island interessant, en kwam Batman ook nog even langs met een mooi stukje van Arkham Knight, waarbij vooral Scarecrow er gruwelijk uit zag. Sony bewaarde de grootste klapper (voor mij) voor het laatst en sloot af met een teaser/trailer van Uncharted 4. We zagen Drake, die een stuk ouder is geworden, nog 1x back into the fray gaan. De game gaat Uncharted 4: A Thief’s end heten. Misschien wel de laatste? Ik ben in ieder geval excited!

Image

Ik heb vast van alles gemist maar er zijn genoeg plekken waar je alles terug kan vinden! Het is in ieder geval duidelijk dat 2015 een beter jaar gaat worden voor ons gamers dan 2014, er staat ons veel moois te wachten! En ik ben benieuwd of er op de vloer nog meer nieuws word laten zien! We gaan het zien! Game on!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s